Saftig innbakt kylling Wellington | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Innbakt kylling Wellington

2.8 i snitt
Innbakt kylling Wellington
Imponer gjestene med en saftig innbakt kylling Wellington. Dette er en middagsrett som ser flott ut på middagsbordet!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

600 gr
Kyllingfilet, lårfilet eller bryst
1 ss
Timian, frisk
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Salt
1 ts
Knust sort pepper
1
Egg
0.5 dl
Fløte
1 pk
Frossen butterdeig

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180 grader varmluft. Tin butterdeigplatene på benken.

  2. Trinn 2

    Kutt 150 gram av kyllingkjøttet i små terninger. Kjør kyllingen i foodprosessor med timian, hvitløk, salt og pepper. Spe med eggehvite, og en tynn stråle med fløte så det blir farse. 

  3. Trinn 3

    Del resten av kyllingen i tre biter og bland med farsen. 

  4. Trinn 4

    Rull sammen halvparten av butterdeigsplatene og kjevle ut til størrelse med et A4-ark. Legg på kyllingkjøttet i midten av butterdeigen og spar 3 cm langs kanten. 

  5. Trinn 5

    Rull sammen resten av butterdeigsplatene (spar en plate) og kjevle ut til et A4-ark. Legg over kjøttet. Presse godt langs kantene og rull deigkantene inn under kjøttet langs sidene og kantene.

  6. Trinn 6

    Skjær strimler av den resterende butterdeigsplaten og lag pene mønster på toppen av den innbakte kyllingen. Pensle med eggeplomme og stek i 35-40 minutter til kjernetemperatur 65 grader. 

  7. Trinn 7

    La den innbakte kyllingen hvile i 20 minutter på benken. Del i fire biter og server gjerne med grønnsaker og tomatsaus.