Innbakt kylling Wellington
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Tin butterdeigplatene på benken.
-
Trinn 2
Kutt 150 gram av kyllingkjøttet i små terninger. Kjør kyllingen i foodprosessor med timian, hvitløk, salt og pepper. Spe med eggehvite, og en tynn stråle med fløte så det blir farse.
-
Trinn 3
Del resten av kyllingen i tre biter og bland med farsen.
-
Trinn 4
Rull sammen halvparten av butterdeigsplatene og kjevle ut til størrelse med et A4-ark. Legg på kyllingkjøttet i midten av butterdeigen og spar 3 cm langs kanten.
-
Trinn 5
Rull sammen resten av butterdeigsplatene (spar en plate) og kjevle ut til et A4-ark. Legg over kjøttet. Presse godt langs kantene og rull deigkantene inn under kjøttet langs sidene og kantene.
-
Trinn 6
Skjær strimler av den resterende butterdeigsplaten og lag pene mønster på toppen av den innbakte kyllingen. Pensle med eggeplomme og stek i 35-40 minutter til kjernetemperatur 65 grader.
-
Trinn 7
La den innbakte kyllingen hvile i 20 minutter på benken. Del i fire biter og server gjerne med grønnsaker og tomatsaus.