Couscoussalat med appelsin og feta

En smakfull og rik salat med couscous, appelsin, fetaost, dadler og spekeskinke. Denne kan du spise alene eller ha som tilbehør til grillmat.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Dressing: Bland sitronsaft og honning, tilsett sennep og rør godt. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer sitronsaft.
-
Trinn 2
Varm ovnen til 180 grader. Legg spekeskinkeskiver på et bakebrett med bakepapir og stek i et par minutter til skivene blir sprø. Følg med underveis så det ikke brenner seg.
-
Trinn 3
Kok couscous og avkjøl litt.
-
Trinn 4
Skjær eller riv vasket salat og legg på et stort fat. Strø over couscous. Skjær bort bunn og topp av appelsinene og før kniven på innsiden av skallet for å få bort mest mulig av den hvite membranen. Skjær appelsinene i skiver og legg på couscousen. Del dadler i to, fjern steinen og skjær i tynne båter. Ha deretter på spekeskinke, agurk i skiver, fetaost, hakkede pistasjnøtter og mynte. Dryss over vinaigrette rett før servering,
TIPS
Du kan bruke de ingrediensene du selv vil til denne salaten. Har du ikke spekeskinke kan du bruke kyllingrester fra grillet kylling, stekte scampi eller bruke biffstrimler.