Hopp til innhold

Blomkålburger med agurkdressing

4.0 i snitt
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
Blomkålburger med agurkdressing
Blomkålburger med agurkdressing passer perfekt i pitabrød, på brødskiven eller sammen med en deilig salat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Blomkål
300 gr
Poteter
4 ss
Hvetemel
1 stk
Egg
1 boks
Fetaost
1 klype
Salt og pepper
2 ts
Karripulver
1 stk
Sjalottløk
1 ss
Olje til steking
5 stk
Pitabrød
1 pk
Tomater

Agurkdressing

1 stk
Agurk
1 ts
Sukker
1 dl
Gresk yoghurt
1 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell poteter og del i terninger. Kok møre i saltet vann. Sil av vann og mos. Del blomkålhodet i buketter, og stilken i terninger. Kok i 2 min. Sil av vann og bland med potet, egg, karri, salt og pepper. Kjør blomkålen fin i en kjøkkenmaskin.

Trinn 2

Rør inn mel. Finhakk sjalottløken og bland i røren sammen med smuldret fetaost. Del røren i 10 deler og form til karbonader. Stek i pannen med olje til de er gylne.

Trinn 3

Lag dressingen: Del agurken i to på langs og skrap ut kjernen. Riv agurken på rivjern og bland med yoghurt, hakket hvitløk, sukker, salt og pepper. Del tomatene i skiver.

Trinn 4

Varm pitabrødene og del i to. Legg litt agurkdressing i hvert halve pitabrød. Legg en burger i hvert pitabrød sammen med noen tomatskiver.