Hopp til innhold

Meksikansk kyllingburger

4.3 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
18 ingredienser
Meksikansk kyllingburger
Til kos, for hele familien, middagstips, kylling, hamburger, grillmat, kylling på grillen, sommermat, tex-mex

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Kyllingburger
4 stk
Burgerbrød
4
Isbergsalat, store blader
1 dash
Tabasco

Dressing

1 stk
Avokado, moden
1 stk
Lime, saften
1 dl
Rømme
1 ts
Salt
2 ss
Syltet jalapeno, finhakket

Salsa

2 stk
Tomater
0.5 stk
Rødløk
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili, delt i to, frø skrapet og finhakket
0.5 stk
Mango
1 stk
Lime
2 ts
Salt
4 ss
Maiskorn
1 neve
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Lag avokado – og jalapeno dressingen: Ha avokado, rømme, salt og lime i en bolle og bland til en glatt krem. Vend inn jalapeño med en slikkepott og sett kaldt frem til bruk.

Trinn 2

Lag tomatsalsa: Kutt alle grønnsakene og mangoen i små terninger. Del chilien i to, skrap ut frøene og finhakk. Bland grønnsakene og mangoen godt sammen med salt og saften av en lime. Vend inn grovhakket koriander og mais til slutt.

Trinn 3

Stek kyllingburgerne som anvist på pakken eller varm dem på grillen. Grill burgerbrødene ½ min. 

 

Trinn 4

Legg en raus skje med avokadodressing på brødbunnen. Legg så på salatbladet og den grillede kyllingburgeren. Topp det hele med en god mengde salsa og en raus mengde Tabasco hvis du liker det spicy.