Eple- og tranebærtopping

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
4 ingredienser
3 planlagt
Eple- og tranebærtopping
Legg oppskrift
i handlelapp
Deilig, smakfull topping med eple og tranebær. Bruk til havregrynsgrøt, yoghurt eller til andre desserter. Lag en liten mengde og oppbevar i kjøleskapet i en ukes tid!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Epler
1 dl
Tørkede tranebær
1 stk
Kanelstang
2 ss
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell eplene og del i fire. Fjern kjernen.

Trinn 2

Del i terninger og ha i en kjele med tranebær, kanelstang, sukker og eplejuice. Kok opp under lokk og kok i ca. 5 minutter til eplene lar seg mose lett. Ta ut kanelstangen. Mos innholdet i kjelen med en visp eller slikkepott til en chunky kompott.

Trinn 3

Serveres til granola, havregrynsgrøt, vaniljekesam, yoghurt, kefir eller tilslørte bondepiker.

Oppbevaring

Kan oppbevares en uke i kjøleskap!