Eple- og ingefærchutney | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Eple- og ingefærchutney

Eple- og ingefærchutney

Ingen vurderinger
Eple- og ingefærchutney

Denne eple-og ingefær- chutneyen smaker nydelig til lam, men her er det kun fantasien som setter begrensninger.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Epler
1 stk
Løk
2 ts
Malt spisskummen
3 ts
Revet ingefær
1 stk
Rød chili
1 ts
Paprikapulver
2 ss
Vegetabilsk olje
1 ts
Kanel
190 gr
Brunt sukker
4 ss
Eplecidereddik
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens og skrell epler og kutt i terninger. Kutt løken i to og så i tynne skiver.

  2. Trinn 2

    Varm olje i en tykkbunnet gryte på middels varme.

    Tilsett spisskummen og kanel og la det surre i ca. ett minutt. Tilsett løken og la den surre i ca. 5 minutter til den mykner og endrer farge.

    Tilsett revet ingefær, finhakket chili, paprikapulver, brunt sukker, eplecidereddik og epleterninger.

    Bland godt sammen. Smak til med litt salt.

  3. Trinn 3

    La det småkoke over svak varme i ca. 1 time. Rør regelmessig. Chutneyen vil tykne og karamelliseres.

    Avkjøl helt og fyll på glass. Bør brukes innen 2 uker.