Eple- og ingefærchutney
Denne eple-og ingefær- chutneyen smaker nydelig til lam, men her er det kun fantasien som setter begrensninger.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Rens og skrell epler og kutt i terninger. Kutt løken i to og så i tynne skiver.
-
Trinn 2
Varm olje i en tykkbunnet gryte på middels varme.
Tilsett spisskummen og kanel og la det surre i ca. ett minutt. Tilsett løken og la den surre i ca. 5 minutter til den mykner og endrer farge.
Tilsett revet ingefær, finhakket chili, paprikapulver, brunt sukker, eplecidereddik og epleterninger.
Bland godt sammen. Smak til med litt salt.
-
Trinn 3
La det småkoke over svak varme i ca. 1 time. Rør regelmessig. Chutneyen vil tykne og karamelliseres.
Avkjøl helt og fyll på glass. Bør brukes innen 2 uker.