Bakte plommer med kardemommekrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Frukt Bakte plommer med kardemommekrem

Bakte plommer med kardemommekrem

4.8 i snitt
Bakte plommer med kardemommekrem
Bakte plommer med kardemommekrem er en deilig og litt annerledes dessert med høstens plommer i hovedrollen. Med deilig smak av kardemomme og pistasjnøtter, blir dette en vinner på dessertmenyen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

11 stk
Plommer
3 ss
Brunt sukker
4 ss
Smør
1 kvist
Rosmarin
0.33 ts
Kardemomme, malt
3 dl
Kremfløte
60 gr
Usaltede pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Del plommene i to, og legg med hulrommet opp i en ildfast form.

  2. Trinn 2

    Strø over sukker og fordel smør i hulrommet på plommene. Grovhakk rosmarin og dryss over. Sett i ovnen og stek i 12-15 min.

  3. Trinn 3

    Tilsett kardemomme i fløten og pisk til krem. Grovhakk pistasjnøtter. Server krem ved siden av plommene (eller på toppen av plommene, hvis de ikke er brennvarme) og strø pistasjnøtter over.