Hopp til innhold

Bakte plommer med kardemommekrem

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
Bakte plommer med kardemommekrem
Bakte plommer med kardemommekrem er en deilig og litt annerledes dessert med høstens plommer i hovedrollen. Med deilig smak av kardemomme og pistasjnøtter, blir dette en vinner på dessertmenyen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

11 stk
Plommer
3 ss
Brunt sukker
4 ss
Smør
1 kvist
Rosmarin
0.33 ts
Kardemomme, malt
3 dl
Kremfløte
60 gr
Usaltede pistasjnøtter

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Del plommene i to, og legg med hulrommet opp i en ildfast form.

Trinn 2

Strø over sukker og fordel smør i hulrommet på plommene. Grovhakk rosmarin og dryss over. Sett i ovnen og stek i 12-15 min.

Trinn 3

Tilsett kardemomme i fløten og pisk til krem. Grovhakk pistasjnøtter. Server krem ved siden av plommene (eller på toppen av plommene, hvis de ikke er brennvarme) og strø pistasjnøtter over.