Tilslørte plommer | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tilslørte plommer

3.5 i snitt
Tilslørte plommer
Tilslørte plommer er de nye tilslørte bondepiker. Enkel å lage og en dessert de fleste vil like. Kanskje dette blir høstens nye favorittdessert?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Plommesyltetøy

500 gr
Plommer
1 stk
Lime
1 dl
Brunt sukker
1 dl
Sukker
1 klype
Salt

Fyll

1
Cookies med sjokoladebiter
2
Kesam vanilje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 220 ̊C.

    Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene med kjøttsiden ned i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over brunt sukker.

    Bak plommene i ovnen i ca. 10 minutter eller til du ser at skinnet slipper plommene.

  2. Trinn 2

    Ta plommene ut av ovnen og fjern skinnet (som bare skal skli rett av).

    Sil saften som blir igjen i formen eller på stekebrett i en kjele og tilsett sukker.

    Når sukkeret har løst seg opp i saften, tilsetter du plommene og koker ned til en «grøt».

    Smak til syltetøyet med litt limesaft og -zest (ytterste skallet, finrevet) og en liten klype salt.

    Avkjøl.

  3. Trinn 3

    Legg knust kjeks, plommesyltetøy og vaniljekesam lagvis i pene plass.

TIPS

Topp gjerne med peppermynteblader ved servering!