Hopp til innhold

Appelsinkrem

3.8 i snitt
Appelsinkrem
Frisk, fløyelsmyk og full av påskestemning - denne appelsinkremen er enkel å lage og smaker helt nydelig!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 dl
Kremfløte
100 gr
Sukker
0.5 ts
Vaniljesukker
2 stk
Appelsin
0.5 dl
Appelsinjuice (fra appelsinene)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha fløten, sukkeret og vaniljesukkeret i en kjele og varm til det begynner å ryke, men ikke koke. La stå til fargen blir litt mørkere og mengden er redusert, 10-15 min. Jo lengre den står desto tykkere blir kremen.

  2. Trinn 2

    I mellomtiden deler du opp to appelsiner og presser forsiktig ut saften, så det ikke går hull på skallet. Rens skallene med feks en skje.

  3. Trinn 3

    Ha appelsinsaft oppi fløteblandingen og ta kjelen av varmen. La avkjøle seg litt før du heller blandingen oppi skallene og setter kaldt i minst et par timer eller over natten.

Tips

Pynt med mørk sjokolade og sitronmelisse for å sette prikken over i-en.