Luftig eggerøre med sprøstekt bacon
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170 grader varmluft. Legg baconskivene flatt på to stekebrett med bakepapir. Stek bacon i ca. 8-10 minutter, til de er gylne og sprø. Legg det sprøstekte baconet på litt kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.
-
Trinn 2
Bland sammen egg med fløte, salt og pepper. Varm opp stekepannen til medium temperatur. Ha i 1 ss smør som skal smelte, ikke brunes. Sil eggeblandingen over i pannen og tilsett finhakket gressløk.
-
Trinn 3
Rør forsiktig i eggerøren underveis mens den stivner. Bruk en tresleiv til å røre i pannen, slik at eggerøren løsner og ikke svir seg i bunnen.
-
Trinn 4
Når eggerøren begynner å stivne heller du den over i en bolle og tilsetter mykt smør i terninger. Rør smøret inn med en visp og server den løs og nesten flytende sammen med baconet. Smaker ekstra godt sammen med toast.