Luftig eggerøre med sprøstekt bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Egg Luftig eggerøre med sprøstekt bacon

Luftig eggerøre med sprøstekt bacon

4.7 i snitt
Luftig eggerøre med sprøstekt bacon
Den perfekte eggerøre skal være løs og luftig. Sammen med sprøstekt bacon er dette en klassisk favoritt til frokost.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Bacon
1 stk
Bakepapir
8 stk
Egg
1 dl
Fløte
1 potte
Gressløk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 ss
Smør
2 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 170 grader varmluft. Legg baconskivene flatt på to stekebrett med bakepapir. Stek bacon i ca. 8-10 minutter, til de er gylne og sprø. Legg det sprøstekte baconet på litt kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.

  2. Trinn 2

    Bland sammen egg med fløte, salt og pepper. Varm opp stekepannen til medium temperatur. Ha i 1 ss smør som skal smelte, ikke brunes. Sil eggeblandingen over i pannen og tilsett finhakket gressløk.

  3. Trinn 3

    Rør forsiktig i eggerøren underveis mens den stivner. Bruk en tresleiv til å røre i pannen, slik at eggerøren løsner og ikke svir seg i bunnen.

  4. Trinn 4

    Når eggerøren begynner å stivne heller du den over i en bolle og tilsetter mykt smør i terninger. Rør smøret inn med en visp og server den løs og nesten flytende sammen med baconet. Smaker ekstra godt sammen med toast.