Hopp til innhold

Luftig eggerøre med sprøstekt bacon

5.0 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
81 planlagt
Luftig eggerøre med sprøstekt bacon

Den perfekte eggerøre skal være løs og luftig. Sammen med sprøstekt bacon er dette en klassisk favoritt til frokost.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Bacon
1 stk
Bakepapir
8 stk
Egg
1 dl
Fløte
1 potte
Gressløk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 ss
Smør
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170 grader varmluft. Legg baconskivene flatt på to stekebrett med bakepapir. Stek bacon i ca. 8-10 minutter, til de er gylne og sprø. Legg det sprøstekte baconet på litt kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.

Trinn 2

Bland sammen egg med fløte, salt og pepper. Varm opp stekepannen til medium temperatur. Ha i 1 ss smør som skal smelte, ikke brunes. Sil eggeblandingen over i pannen og tilsett finhakket gressløk.

Trinn 3

Rør forsiktig i eggerøren underveis mens den stivner. Bruk en tresleiv til å røre i pannen, slik at eggerøren løsner og ikke svir seg i bunnen.

Trinn 4

Når eggerøren begynner å stivne heller du den over i en bolle og tilsetter mykt smør i terninger. Rør smøret inn med en visp og server den løs og nesten flytende sammen med baconet. Smaker ekstra godt sammen med toast.