Hopp til innhold

Luftig eggerøre med sprøstekt bacon

Ingen vurderinger
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
81 planlagt
Luftig eggerøre med sprøstekt bacon

Den perfekte eggerøre skal være løs og luftig. Sammen med sprøstekt bacon er dette en klassisk favoritt til frokost.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

200 gr
Bacon
1 stk
Bakepapir
8 stk
Egg
1 dl
Fløte
1 potte
Gressløk
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 ss
Smør
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170 grader varmluft. Legg baconskivene flatt på to stekebrett med bakepapir. Stek bacon i ca. 8-10 minutter, til de er gylne og sprø. Legg det sprøstekte baconet på litt kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett.

Trinn 2

Bland sammen egg med fløte, salt og pepper. Varm opp stekepannen til medium temperatur. Ha i 1 ss smør som skal smelte, ikke brunes. Sil eggeblandingen over i pannen og tilsett finhakket gressløk.

Trinn 3

Rør forsiktig i eggerøren underveis mens den stivner. Bruk en tresleiv til å røre i pannen, slik at eggerøren løsner og ikke svir seg i bunnen.

Trinn 4

Når eggerøren begynner å stivne heller du den over i en bolle og tilsetter mykt smør i terninger. Rør smøret inn med en visp og server den løs og nesten flytende sammen med baconet. Smaker ekstra godt sammen med toast.