Plommegrateng med romkrem
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Sett ovnen på 170°C.
-
Trinn 2
Hell melken i en kjele og varm til 60°C.
-
Trinn 3
Skill eggeplommene fra eggehviten (ta vare på 2/3 av eggehvitene). Rør sammen eggeplommer, ¾ av sukkeret, rom og maizena i en bolle.
-
Trinn 4
Hell den varme melken over blandingen og rør godt.
-
Trinn 5
Ha tilbake i kjelen og rør om til den begynner å koke. Ta kjelen av platen, dekk med plastfilm som du presser ned på kremen. Avkjøl.
-
Trinn 6
Marengs: Pisk eggehvittene såvidt stive til de har store fine bobler, ha i resten av sukkeret , litt etter litt til en luftig marengs.
-
Trinn 7
Rør 2/3 av romkremen glatt og vend forsiktig inn marengsen. Smør små, dype tallerkener eller små paiformer med kaldt smør og dryss med sukker. Fyll i marengskremen. Del plommene I båter og fordel de i formene. Stek i ca. 10 minutter. Bland resten av romkremen med pisket crème fraiche.
Hvis du går inn på youtube.com og søker på MERINGUE, får du opp titusenvis av resultater. Noe av det viktigste for å lykkes med marengs, er å bruke rene, tørre redskaper når du pisker.