Hopp til innhold

Vafler

3.5 i snitt
Vafler
Vafler er en klassiker som aldri går av moten. Enten du lager dem til frokost, lunsj, middag – eller på selveste vaffeldagen – er de alltid en favoritt. Her er en enkel og rask oppskrift på deilige, luftige vafler som hele familien vil elske. Følg denne trinn-for-trinn oppskriften for å få perfekte vafler hver gang.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 stk
Egg
4 dl
Melk
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
4 dl
Mel
1 ts
Bakepulver
0.5 ts
Salt
2 ts
Kardemomme
1 ts
Vaniljesukker
4 ss
Sukker
100 gr
Smeltet smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smøret på svak varme.

  2. Trinn 2

    Visp sammen egg, melk og vann.

  3. Trinn 3

    Bland sammen det tørre og visp det ned i væsken. Rør inn smør og la røren stå i 30 minutter.

  4. Trinn 4

    Varm opp vaffeljernet og pensle det med litt smeltet smør eller olje. Hell deretter litt av røren på jernet og stek vaflene i 3-5 minutter, eller til de er gyldne og sprø.

Serveringstips!

Vafler er utrolig allsidige og kan serveres på mange forskjellige måter. Prøv med syltetøy og krem, bacon og sirup eller røkelaks og kremost.