Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Kaker Sarah Bernard kake

Sarah Bernard kake

4.4 i snitt
Sarah Bernard kake
Mandelelskernes favorittkake! Sarah Bernard kake er en enkel og god julekake. Lag den i en langpanne og del opp i mindre biter for å få småkaker til juleselskapet.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

6 dl
Kremfløte
200 gr
Finhakket mørk sjokolade
250 gr
Mandler
3 stk
Eggehviter
180 gr
Melis
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm 4 dl fløte og mørk sjokolade til kokepunktet. Sett kjølig i noen timer eller over natten. Når sjokoladekreme er avkjølt piskes 2 dl fløte til krem, og blandes i.

  2. Trinn 2

    Mal mandlene, bland med melis og kna inn eggehvitene. Press deigen utover en liten bakepapirkledd langpanne ca. 20x30cm.

  3. Trinn 3

    Stek på 210°C i ca. 13 minutter. Pisk 2 dl kremfløte og bland i sjokoladekremen. Fordel den utover avkjølt mandelbunn. Deles i ruter.

TIPS!

Kaken oppbevares best i fryser.