Ostebrød
Brødrester til overs? Da kan du lage disse godbitene som egner seg ypperlig som tilbehør til suppe, salat eller en god pastarett. Du kan bruke pitabrød, landbrød, surdeigsbrød eller gammel baguette.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Skjær tynne skiver av brødet. Skjær av skorpen. Bruk en kjevle for å få skivene enda tynnere og mer kompakte. Dekk med smør.
-
Trinn 2
Strø over ost og evt. krydder. Del skivene i pizzastykker eller firkanter. Fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir. Sett midt i ovnen til skivene er gylne, ca. 7 min.
-
Trinn 3
Flere tips til å bruke oppe brødrestene:
- Lag krutonger ved å skjære terninger av brødet, og stek i panne eller ovn med olivenolje og krydder.
- Lag brødrasp. Kverne brødet i kjøkkenmaskinen og spre utover et stekebrett. La tørke i ovnen.
- Rist skiver eller stek i smør, og lag et deilig smørbrød eller bruschetta.
- Arme riddere til helgefrokosten får store og små til å juble. Perfekt måte å bruke opp tørt brød på.
Prøv også