Hopp til innhold

Grillet taco med svin og chipotlerømme

3.3 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
736 planlagt
Grillet taco med svin og chipotlerømme

Prøv en vri på den klassiske tacoen ved å grille ingrediensene først. Enkel å lage og toppet med deilig ananas, tomatsalsa og chipotlerømme.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1
Tynnskåret ytrefilet av svin
0.5 stk
Ananas
1 ss
Syltet jalapeño, finhakket
2 ts
Spisskummen
1 ts
Chiliflakes
1 ts
Salt

Tomatsalsa

6 stk
Store tomater
1 stk
Rødløk
0.5 potte
Fersk koriander
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili uten frø
1 stk
Lime
1 ts
Salt

Chipotlerømme

2 dl
Rømme
0.5 stk
Lime
1 fedd
Hvitløk
5
Tabasco

Slik gjør du

Trinn 1

Chipotlerømme: Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene til chipotlerømmen.

Trinn 2

Tomatsalsa: Kutt tomat og rødløk i små terninger. Finhakk chili og hvitløk. Bland ingrediensene, og tilsett saften av én lime og koriander. Smak til med salt.

Trinn 3

Skjær bort skallet på ananasen og kutt i tykke skiver. Pensle med olje, salt, spisskummen og chiliflak. Grill i 3–4 minutter på hver side, til ananasen er mør og saftig.

Trinn 4

Krydre svinekjøttet med salt, pepper og litt olje. Grill på sterk varme et par minutter på hver side.

Trinn 5

Grill tortillalefsene rett på grillen, ca. 30 sekunder på hver side.

Trinn 6

Fyll lefsene med grillet svinekjøtt, grillet ananas, tomatsalsa og chipotlerømme.

TIPS!

Du kan gjerne bruke hjemmelaget tacokrydder på ananasen, eller bruke ferdig kryddermiks hvis du vil det.