Maki Sushi-Bake
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok sushiris etter anvisning på pakken.
-
Trinn 2
Kutt tynne skiver av laks i sushikvalitet. Tips! Kutt fisken i to først, og skjær deretter skivene langs langsiden.
-
Trinn 3
Kutt tynne skiver av avocado og agurk. Tips! Bruk ostehøvel på agurken.
-
Trinn 4
Legg plastfolie i bunn av en form (ca. 20×20 cm), og legg så et lag med laks tett i tett så de dekker hele flaten. Fortsett med et lag med skivet avokado, deretter agurk. Tips! Legg grønnsakene i motsatt retning av laksen – da blir det lettere å skjære opp den ferdige sushien til slutt. Legg så et lag med Sushi Nori-ark (kan sløyfes hvis foretrekker det). Deretter et lag med ris, som du presser lett ned med hendene for å feste alt sammen. Hvis du vil kan du avslutte med enda et Nori-ark.
-
Trinn 5
Legg serveringsfatet over formen, og snu formen opp ned. Bruk en skarp kniv – fukt den litt – og skjær opp i terninger. Topp med chili mayo og sesamfrø etter ønske. Det er også godt med koriander og granateple. Servér med soyasaus eller ponzusaus, wasabi paste og syltet ingefær.