Hopp til innhold
Forside Oppskrifter Sushi Maki Sushi-Bake

Maki Sushi-Bake

4.0 i snitt
Maki Sushi-Bake
Sushi bake er enkelt å lage, veldig gøy og super trendy! Når du har lagd denne noen ganger, så kan du jo prøve deg på å servere den til gjester – det kan fort bli en hit! Bruk de ingrediensene du selv ønsker, men ikke bygg for høyt – vi vil ha en perfekt munnfull til slutt. I denne oppskriften har vi brukt Nori-ark, men dette kan du sløyfe hvis foretrekker det. Det som tar lengst tid er å lage sushirisen. Dette tar ca. 30 min. Start derfor med risen, og når den er ferdig kokt, kan du forberede resten mens den kjøler seg ned.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Sushi risen

250 gr
Sushiris
8 ss
Riseddik
2 ts
Sukker
1 klype
Salt

Fyllet

400 gr
Rå laks (sashimi kvalitet)
2 stk
Avokado
0,5 stk
Agurk
2 stk
Nori-ark

Tilbehør

1 dash
Soyasaus
1 dash
Chilimajones
1 dash
Sesamfrø
1 dash
Wasabi
1 dash
Syltet ingefær

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok sushiris etter anvisning på pakken.

  2. Trinn 2

    Kutt tynne skiver av laks i sushikvalitet. Tips! Kutt fisken i to først, og skjær deretter skivene langs langsiden.

  3. Trinn 3

    Kutt tynne skiver av avocado og agurk.  Tips! Bruk ostehøvel på agurken. 

  4. Trinn 4

    Legg plastfolie i bunn av en form (ca. 20×20 cm), og legg så et lag med laks tett i tett så de dekker hele flaten. Fortsett med et lag med skivet avokado, deretter agurk. Tips! Legg grønnsakene i motsatt retning av laksen – da blir det lettere å skjære opp den ferdige sushien til slutt. Legg så et lag med Sushi Nori-ark (kan sløyfes hvis foretrekker det). Deretter et lag med ris, som du presser lett ned med hendene for å feste alt sammen. Hvis du vil kan du avslutte med enda et Nori-ark. 

  5. Trinn 5

    Legg serveringsfatet over formen, og snu formen opp ned. Bruk en skarp kniv – fukt den litt – og skjær opp i terninger. Topp med chili mayo og sesamfrø etter ønske. Det er også godt med koriander og granateple. Servér med soyasaus eller ponzusaus, wasabi paste og syltet ingefær.