Hvit frokostpizza med egg og bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Hjemmelaget pizza Hvit frokostpizza med egg og bacon

Hvit frokostpizza med egg og bacon

3.5 i snitt
Hvit frokostpizza med egg og bacon
Små italienske pizzaer med egg og bacon er perfekt til frokost. Du kommer ikke til å angre. Garantert en pizza som får deg ut av senga!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzabunn

2 ts
Tørrgjær
2.5 dl
Lunkent vann
2.5 dl
Kaldt vann
2 ts
Honning (eventuelt sukker)
17 gr
Salt
2 ss
Extra virgin olivenolje
700 gr
Hvetemel

Hvit saus

2 boks
Crème fraîche
2 klype
Frisk oregano
2 fedd
Finhakket hvitløk

Topping

2 stk
Mozzarella
1
Ternet bacon
2 stk
Egg
1 neve
Parmesan
1 neve
Oregano
1 ss
Olivenolje
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pizzabunn: Rør gjær og lunkent vann sammen i en bolle til gjæren løser seg opp.

    Ha det kalde vannet, honning (eventuelt sukker), salt og olivenolje i en annen bolle. Rør til alt er godt oppløst i vannet.

    I en kjøkkenmaskin med eltekrok: Ha i mel og deretter begge blandingene. Kjør på laveste hastighet til alt er godt blandet sammen. Fortsett på lav hastighet til deigen er glatt og ikke for klissete. Det tar ca. 5–6 minutter. Dryss litt mel på en arbeidsbenk og hvelv ut deigen. Elt deigen noen minutter for hånd.

  2. Trinn 2

    Pizzabunn: Smør en bolle med litt olivenolje og legg deigen i med skjøten ned. Dekk til med plastfolie og hev i kjøleskapet natten over.

  3. Trinn 3

    Når deigen er ferdighevet: Ta ut av kjøleskapet. Del deigen i 5 emner og rull hvert emne til en ball. La deigballene etterheve i 2 timer på kjøkkenbenken dekket med plastfolie.

  4. Trinn 4

    Mens deigen etterhever lager du hvit pizzasaus: Bland alle ingrediensene og sett til side.

  5. Trinn 5

    Forvarm ovnen til 250°C. Kjevle ut til pizzabunner. Bre hvit saus på bunnen, dryss med parmesan. Fordel bacon utover. Knekk et egg i midten av hver pizza. Dryss over oregano, olivenolje og sort pepper. Stek til den er gyllen.

TIPS

Raskere heving: Øk gjærmengden til en pakke tørrgjær.
Hev til dobbel størrelse på kjøkkenbenken, slå ned deigen, del i emner og la hvile i ca. 20 minutter før du kjevler ut til pizzabunner.