Pannekaker med vaniljekrem og karamellsaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag pannekakerøren: Bland egg, sukker og smeltet smør sammen med melk. Spe med hvetemel og rør godt sammen så det blir en jevn og fin pannekakerøre.
-
Trinn 2
Lag vaniljekremen mens pannekakerøren sveller. Kok opp 4/5-del av melken med sukker og innholdet fra vaniljestangen (frøene brukes også). Bland eggeplommer, Maizena og 1/5-del av melken i en bolle. Spe den kokende vaniljemelken over eggeblandingen og rør godt om.
-
Trinn 3
Hell røren tilbake i kjelen og kok opp under kraftig omrøring. Kok til kremen tykner og blir en deilig gul vaniljekrem. Press vaniljekremen gjennom en sil. Dekk med plastfolie og avkjøl på kjøkkenbenken.
-
Trinn 4
Lag karamellsaus: Ha sukker i en kjele og varm opp til det smelter og karamelliseres. Tilsett brunt sukker og la det smelte.
-
Trinn 5
Ha i smør og rør godt om, så smøret blandes inn i sukkeret. Tilsett fløte. La sausen koke i 2 minutter til den begynner å tykne. Smak til med litt salt. Sett til side og server sausen lunken.
-
Trinn 6
Varm en stekepanne og ha i en teskje smør. Stek pannekaker på litt mer enn middels varme til de er lysebrune på begge sider.
-
Trinn 7
Skjær appelsin i terninger. Fyll pannekakene med vaniljekrem, appelsinterninger og server med karamellsaus.
Tips:
Har du dårlig tid, kan du kjøpe ferdigstekte pannekaker på REMA 1000. Varm dem 2-3 min. i ovnen, og de er nesten som hjemmelagde.