Kylling i appelsinsaus og hasselback
En liten vri på den kjente retten Duck à l’orange. Her har vi brukt kylling, noe som gjør retten litt lettere. Hasselbackpoteter er enkle å lage og vanvittig gode.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell poteter og skjær et snitt 2/3 ned i poteten. Ha i en ildfast form og pensle med olje. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte.
-
Trinn 2
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek på middels varme i stekeolje til den har fått en gyllen skorpe – ca. 2 minutter på hver side. Ha over i en ildfast form og stek videre i ca. 10 minutter.
-
Trinn 3
Finriv skallet av en kvart appelsin. Skrell appelsin og skjær ut filetene av én appelsin. Press saft av 5 appelsiner. Ha appelsinjuicen i en gryte og kok inn til halvparten. Tilsett appelsinskall og kyllingkraft. Kok opp og tilsett maisenna utrørt i vann til sausen tykner. Tilsett terninger av smør under omrøring – en om gangen. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Server kylling med appelsinsaus, appelsinfileter, hasselbackpoteter og masse basilikum.
TIPS
Du kan bruke en spisepinne på hver side av poteten for å unngå å skjære helt igjennom.