Hopp til innhold

Kylling i appelsinsaus og hasselback

4.1 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
277 planlagt
Kylling i appelsinsaus og hasselback

En liten vri på den kjente retten Duck à l’orange. Her har vi brukt kylling, noe som gjør retten litt lettere. Hasselbackpoteter er enkle å lage og vanvittig gode.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Kyllingbryst
6 stk
Appelsiner
3 dl
Kyllingkraft
0.5 potte
Basilikum
1 ss
Maizena + 2 ss vann
2 ss
Olje til steking
1 klype
Salt og pepper
50 gr
Smør i terninger

Hasselbackpoteter

8 stk
Medium store poteter
3 ss
Olje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell poteter og skjær et snitt 2/3 ned i poteten. Ha i en ildfast form og pensle med olje. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte.

Trinn 2

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek på middels varme i stekeolje til den har fått en gyllen skorpe – ca. 2 minutter på hver side. Ha over i en ildfast form og stek videre i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Finriv skallet av en kvart appelsin. Skrell appelsin og skjær ut filetene av én appelsin. Press saft av 5 appelsiner. Ha appelsinjuicen i en gryte og kok inn til halvparten. Tilsett appelsinskall og kyllingkraft. Kok opp og tilsett maisenna utrørt i vann til sausen tykner. Tilsett terninger av smør under omrøring – en om gangen. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Server kylling med appelsinsaus, appelsinfileter, hasselbackpoteter og masse basilikum.

TIPS

Du kan bruke en spisepinne på hver side av poteten for å unngå å skjære helt igjennom.