Amerikansk diner hamburger
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
3-way burger dressing: Bland sammen majones, ketchup, sennep, eddik og tabasco i en bolle. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Slik griller du burger: Grill burgeren på sterk varme til den har fått en fin farge på begge sider. Flytt burgeren til indirekte varme, legg på lokk. Hvis burgeren grilles kun på sterk varme, er det lurt å snu den ofte. Burgeren er ferdig når den er fast når du trykker på midten av den. Hvis den fortsatt er myk, trenger den litt mer tid. Husk at en tykkere burger trenger flere minutter grilltid enn en tynn burger.
-
Trinn 3
Slik griller du maiskolbe: Skjær maiskolben i 2 cm brede skiver. Grill over indirekte varme i ca. 5–6 minutter. Flytt deretter over til direkte varme i 2–3 minutter for å gi den en fin farge. Topp de ferdig-grillede maiskolbene med revet parmesan og persille.
-
Trinn 4
Bygg burger: Del hamburgerbrødene og grill begge halvdelene til de har fått en fin farge. Ha dressing og deretter salat på de nederste halvdelene av burgerbrødene. Legg den ferdig grillede hamburgeren oppå. Topp med tomatskiver og mer dressing, og legg over de øverste halvdelene av brødene. Server de grillede maiskolbene til.
Tips!
Dressing til overs kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet.