7 tips til grillspyd | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Grillspyd: 7 tips til en smakfull og enkel sommerfavoritt

Grillspyd: 7 tips til en smakfull og enkel sommerfavoritt

Grillspyd er en populær og enkel rett som passer perfekt til sommerens grillfester. Grillspydene kan varieres både i smak og farge, og kan tilberedes på utallige måter med en rekke forskjellige råvarer.

Hvordan tilberede grillspyd?

For å lage grillspydene trenger du først og fremst ingredienser. Kjøtt, fisk eller grønnsaker er gode valg, men det er ingen begrensning for hva du kan bruke. Du kan også legge til ulike smaker som marinader og krydder. Skjær opp alle grønnsakene og kjøttet i like store biter og tre på spyd av tre eller metall. Det er en god idé å legge kjøtt og grønnsaker på separate spyd, da kjøttet ofte bruker lengre tid på grillen enn grønnsakene.

Unngå å bruke krydderblandinger som inneholde sukker, fordi disse lett kan brenne ved bruk av sterk varme. Hvis spydene er marinert, er det viktig å tørke av marinaden med kjøkkenpapir før grilling.

Grillspydene skal tilberedes på grillen i 10-15 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Se artikkel om kjernetemperatur, hvis du er usikker på hvor lenge kjøttet bør grilles.

Prøv denne oppskriften på grillspyd med ananassalsa!

Forslag til deilige grillspyd

Her er noen forslag til ulike grillspyd som kan gi deg inspirasjon til å lage din egen favoritt. Vi anbefaler også å lage å mixe eller kombinere flere spyd til grillfesten!

Grillspyd med kylling og mangosalsa

Kombiner kyllingvinger, kyllingwienerpølser, filet og grønnsaker for et spennende spyd med masse smaksvariasjon.

Grillspyd med laks

Disse grillspydene med laks er et friskt tilskudd til grillmiddagen!

Grillspyd med biff og løk

Grillen fikser biffen! Disse spydene gjør det enkelt å servere biff på sommerens fester.

Vegetariske grillspyd

Vegetariske grillspyd er kanskje de enkleste å lage. Bruk de grønnsakene du liker aller best!

Grillspyd med poteter og urter

Disse potetspydene egner seg ypperlig som tilbehør til sommerens grillretter!

Serveringsforslag

Grillspydene kan serveres som hovedrett eller som en del av en større grillmiddag. Server med en frisk salat, godt brød og en deilig dip. Du kan også servere grillspydene med ris, poteter eller chips for å gjøre det til en mer mettende rett.