Grillspyd: 7 tips til en smakfull og enkel sommerfavoritt
Hvordan tilberede grillspyd?
For å lage grillspydene trenger du først og fremst ingredienser. Kjøtt, fisk eller grønnsaker er gode valg, men det er ingen begrensning for hva du kan bruke. Du kan også legge til ulike smaker som marinader og krydder. Skjær opp alle grønnsakene og kjøttet i like store biter og tre på spyd av tre eller metall. Det er en god idé å legge kjøtt og grønnsaker på separate spyd, da kjøttet ofte bruker lengre tid på grillen enn grønnsakene.
7 gode tips til å lage grillspyd
- Bruker du grillspyd av tre? Da er det viktig å legge dem i vann i minst 30 min. før grillingen.
- Skjær kjøttstykker og grønnsaker i omtrent samme størrelse for jevnere grilling
- Legg grillspydene på indirekte varme og senk lokket i ca. 10 minutter
- Flytt spydene til direkte varme og la enden av spydene stikke ut over kanten for å unngå brenning
- Grill spydene i 1-2 minutter på den ene siden til de får fin farge, snu dem og grill i et par minutter på den andre siden
- Flytt spydene tilbake til indirekte varme, sett på lokket og grill videre til de er ferdige. Tiden vil variere avhengig av råvarene som brukes.
- Lag spyd med bare én råvare, for eksempel et soppspyd, et kjøtspyd og et paprikaspyd for å enkelt lykkes med et godt resultat.
Unngå å bruke krydderblandinger som inneholde sukker, fordi disse lett kan brenne ved bruk av sterk varme. Hvis spydene er marinert, er det viktig å tørke av marinaden med kjøkkenpapir før grilling.
Grillspydene skal tilberedes på grillen i 10-15 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre. Se artikkel om kjernetemperatur, hvis du er usikker på hvor lenge kjøttet bør grilles.
Husk!
Forslag til deilige grillspyd
Her er noen forslag til ulike grillspyd som kan gi deg inspirasjon til å lage din egen favoritt. Vi anbefaler også å lage å mixe eller kombinere flere spyd til grillfesten!
Grillspyd med kylling og mangosalsa
Kombiner kyllingvinger, kyllingwienerpølser, filet og grønnsaker for et spennende spyd med masse smaksvariasjon.
Tips!
Grillspyd med laks
Disse grillspydene med laks er et friskt tilskudd til grillmiddagen!
Grillspyd med biff og løk
Grillen fikser biffen! Disse spydene gjør det enkelt å servere biff på sommerens fester.
Vegetariske grillspyd
Vegetariske grillspyd er kanskje de enkleste å lage. Bruk de grønnsakene du liker aller best!
Grillspyd med poteter og urter
Disse potetspydene egner seg ypperlig som tilbehør til sommerens grillretter!
Serveringsforslag
Grillspydene kan serveres som hovedrett eller som en del av en større grillmiddag. Server med en frisk salat, godt brød og en deilig dip. Du kan også servere grillspydene med ris, poteter eller chips for å gjøre det til en mer mettende rett.
Tips!
Lær mer