Hopp til innhold

Smashed potato salad

5.0 i snitt
Smashed potato salad
Kokt, knust, sprøstekt. Denne potetsalaten har det lille ekstra – sprø utenpå, myk inni og med en digg dressing.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Småpoteter
4 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
4 ss
Gresk yoghurt
2 ss
Majones
2 ts
Sennep
0.25 stk
Sitron
1 ts
Chili explosion
2 ts
Honning
2 fedd
Hvitløk
2 stk
Vårløk
2 ss
Sylteagurk (kuttet)
1 ts
Sesamfrø
1 bunt
Gressløk, liten

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vask potetene og del de største slik at alle er nogenlunde like små. Kok til møre, ca. 20 min.

  2. Trinn 2

    Tørk de, legg de på et stekebrett og knus de med et glass.

  3. Trinn 3

    Ha på olivenolje og godt med salt og pepper. Stek midt i ovnen på 225 grader i en liten time.

  4. Trinn 4

    I mellomtiden blander du sammen resten av ingrediensene, utenom gressløken, i en bolle. Ha i potetene når de har avkjølt seg litt.

  5. Trinn 5

    Server med masse finhakket gressløk og kos deg med en helt nydelig potetsalat.

Tips!

Bruk et lite stykke bakepapir under glasset så potetene ikke klistrer seg fast.
Denne er også god med litt baconbiter i.