Klassisk pizza parma | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Klassisk pizza parma

5.0 i snitt
Klassisk pizza parma
Pizzaelskernes favoritt lager du av få, men ekstra gode råvarer!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

20 gr
Gjær
500 gr
Pizzamel Tipo 0
3 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Topping

160 gr
Prosciutto Crudo
1 pose
Mozzarella
1 pose
Ruccula
0.5 potte
Basilikum

Tomatsaus

2 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian
2 stk
Laurbærblad
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Sitronsaft
3 ss
Hakket basilikum (Evt. 3 ts tørket basilikum)
0.5 dl
God olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pizzadeig: Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett salt, olje og mel. Arbeid deigen raskt sammen til en lett deig som du lar heve i 1 ½ time under et klede eller plastfilm.

  2. Trinn 2

    Tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og stek den myk og blank i olivenolje, ca. i 3 minutter. Tilsett timian, laurbærblad, hermetiske tomater og sitronsaft og kok i 5 minutter. Ha i hakket basilikum og smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker for å runde av sausen.

  3. Trinn 3

    Forvarm ovnen til 280 °C med ekstra undervarme/pizzafunksjon hvis du har. Del pizzadeigen i 4, kjevle ut og legg dem på hvert sitt bakepapir. Smør tomatsausen utover pizzadeigen og legg på Mozzarella i skiver. Stek én og én pizza på bakepapiret i bunnen av stekeovnen i ca. 8-10 minutter. Legg på Parmaskinke i skiver, ruccula og basilikumblader med en gang pizzaene er tatt ut av ovnen. Server umiddelbart.

Pizzamel tipo 0 er et ekstra finmalt hvetemel som har evne til å oppta mer fuktighet. Dette gir et lettere og luftigere bakverk og en sprøere bunn.