Hopp til innhold

Spaghetti bolognese av ribberester

4.9 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
50 planlagt
Spaghetti bolognese av ribberester

Ribberestene kan brukes til så mangt. Vi anbefaler å lage en deilig spaghetti bolognese av ribberester.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Svineragu

400 gr
Stekt ribbe
100 gr
Sellerirot
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
1 boks
Hakkede tomater
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper

Spaghetti

250 gr
Spaghetti
50 gr
Revet parmesan til topping
1 ss
Salt, pr. liter vann til koking
1 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær i ribben i 0,5 cm terninger og brun i en panne med litt olivenolje i 2 minutter. Tilsett grovrevet sellerirot og gulrot, hakket løk og hvitløk, rosmarin og timian og stek videre i 2 minutter. Ha i hakkede tomater. Kok i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Kok spaghetti i saltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og bland pastaen med olivenolje og et par spiseskjeer av kokevannet. Server med svineraguen og topp med revet parmesan.