Kyllingbryst med rosmarin og appelsin
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vask og tørk potetene. Del i to. Legg i ildfast form og dryss over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Legg hvitløksfedd i formen sammen med grener av rosmarin. Stek i 15 minutter på 200 grader.
-
Trinn 2
Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stek i pannen med litt olje til de er gylne på begge sider. Legg kyllingfiletene og skiver av paprika på toppen av potetene som nå har stått 15 minutter i ovnen. Stek videre i ovnen i 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
-
Trinn 3
Del appelsin på midten og legg snittsiden på grillen, i en grillpanne eller en varm stekepanne. Når appelsinene har fin og mørk gyllen snittflate er de ferdige.
-
Trinn 4
Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet.
-
Trinn 5
Server kylling med ovnsbakte poteter, bakte hvitløksfedd, aspargesbønner. Press litt appelsin over før servering.