Kyllingbryst med rosmarin og appelsin

Saften fra grillet appelsin gir en fantastisk søt og rund smak som passer perfekt sammen med kylling. Sammen med rosmarin og poteter gir denne retten oss et savn etter Middelhavet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Vask og tørk potetene. Del i to. Legg i ildfast form og dryss over olivenolje. Krydre med salt og pepper. Legg hvitløksfedd i formen sammen med grener av rosmarin. Stek i 15 minutter på 200 grader.
Trinn 2
Krydre kyllingfileten med salt og pepper. Stek i pannen med litt olje til de er gylne på begge sider. Legg kyllingfiletene og skiver av paprika på toppen av potetene som nå har stått 15 minutter i ovnen. Stek videre i ovnen i 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Trinn 3
Del appelsin på midten og legg snittsiden på grillen, i en grillpanne eller en varm stekepanne. Når appelsinene har fin og mørk gyllen snittflate er de ferdige.
Trinn 4
Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet.
Trinn 5
Server kylling med ovnsbakte poteter, bakte hvitløksfedd, aspargesbønner. Press litt appelsin over før servering.