Asiatisk appelsinkylling
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha appelsinjuice, eddik og sukker i en gryte. Kok i noen minutter, og tilsett finhakket hvitløk, ingefær og hakket chili (spar noe av chilien til pynt). Ha i soyasaus og kok i noen minutter.
-
Trinn 2
Bland maisenna med 3 spiseskjeer kaldt vann og rør godt. Spe i sausen mens den koker, til den tykner.
-
Trinn 3
Bland maisenna, hvetemel og salt på et fat. Pisk egg og ha i en bolle. Skjær kylling i 2×2 cm store terninger.
-
Trinn 4
Vend kyllingen i egg, og deretter i melblandingen. Legg på et brett.
-
Trinn 5
Varm olje i en panne og stek kyllingbitene til gjennomstekt. Legg kyllingen over på en rist eller kjøkkenpapir.
-
Trinn 6
Kok ris. Skjær vårløk i skriver og hakk koriander. Bruk sesamfrø som de er, eller rist dem gylne i en panne.
-
Trinn 7
Skjær skallet av appelsinen og skjær i fileter.
-
Trinn 8
Bland kyllingbiter med sausen og server med ris. Strø vårløk, hakket chili, sesamfrø og koriander over kyllingen før servering. Pynt med appelsinfileter.