Hopp til innhold

Asiatisk appelsinkylling

4.3 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
19 ingredienser
34 planlagt
Asiatisk appelsinkylling

Lag crispy og klissete asiatisk appelsinkylling som smaker av frisk appelsin og friske urter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Kyllingbryst
1 dl
Maizena
2 stk
Egg
4 dl
Appelsinjuice
2 ss
Soyasaus
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 ss
Ingefær
1 ss
Maizena
3 ss
Fersk koriander
2 stk
Vårløk
2 ss
Sesamfrø
1 stk
Appelsin
1 pose
Ris (til servering)
1 dl
Hvetemel
1 ts
Flaksalt
2 dl
Solsikkeolje
4 ss
Sukker
2 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Ha appelsinjuice, eddik og sukker i en gryte. Kok i noen minutter, og tilsett finhakket hvitløk, ingefær og hakket chili (spar noe av chilien til pynt). Ha i soyasaus og kok i noen minutter.

Trinn 2

Bland maisenna med 3 spiseskjeer kaldt vann og rør godt. Spe i sausen mens den koker, til den tykner.

Trinn 3

Bland maisenna, hvetemel og salt på et fat. Pisk egg og ha i en bolle. Skjær kylling i 2×2 cm store terninger.

Trinn 4

Vend kyllingen i egg, og deretter i melblandingen. Legg på et brett.

Trinn 5

Varm olje i en panne og stek kyllingbitene til gjennomstekt. Legg kyllingen over på en rist eller kjøkkenpapir.

Trinn 6

Kok ris. Skjær vårløk i skriver og hakk koriander. Bruk sesamfrø som de er, eller rist dem gylne i en panne.

Trinn 7

Skjær skallet av appelsinen og skjær i fileter.

Trinn 8

Bland kyllingbiter med sausen og server med ris. Strø vårløk, hakket chili, sesamfrø og koriander over kyllingen før servering. Pynt med appelsinfileter.