Asiatisk appelsinkylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Asiatisk appelsinkylling

4.0 i snitt
Asiatisk appelsinkylling
Lag crispy og klissete asiatisk appelsinkylling som smaker av frisk appelsin og friske urter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Kyllingbryst
1 dl
Maizena
2 stk
Egg
4 dl
Appelsinjuice
2 ss
Soyasaus
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 ss
Ingefær
1 ss
Maizena
3 ss
Fersk koriander
2 stk
Vårløk
2 ss
Sesamfrø
1 stk
Appelsin
1 pose
Ris (til servering)
1 dl
Hvetemel
1 ts
Flaksalt
2 dl
Solsikkeolje
4 ss
Sukker
2 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha appelsinjuice, eddik og sukker i en gryte. Kok i noen minutter, og tilsett finhakket hvitløk, ingefær og hakket chili (spar noe av chilien til pynt). Ha i soyasaus og kok i noen minutter.

  2. Trinn 2

    Bland maisenna med 3 spiseskjeer kaldt vann og rør godt. Spe i sausen mens den koker, til den tykner.

  3. Trinn 3

    Bland maisenna, hvetemel og salt på et fat. Pisk egg og ha i en bolle. Skjær kylling i 2×2 cm store terninger.

  4. Trinn 4

    Vend kyllingen i egg, og deretter i melblandingen. Legg på et brett.

  5. Trinn 5

    Varm olje i en panne og stek kyllingbitene til gjennomstekt. Legg kyllingen over på en rist eller kjøkkenpapir.

  6. Trinn 6

    Kok ris. Skjær vårløk i skriver og hakk koriander. Bruk sesamfrø som de er, eller rist dem gylne i en panne.

  7. Trinn 7

    Skjær skallet av appelsinen og skjær i fileter.

  8. Trinn 8

    Bland kyllingbiter med sausen og server med ris. Strø vårløk, hakket chili, sesamfrø og koriander over kyllingen før servering. Pynt med appelsinfileter.