Iskake med marengslokk
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag sukkerbrød: Varm ovnen til 220 grader varmluft. Pisk egg, eggeplommer og sukker til luftig eggedosis i 10 minutter. Sikt inn hvetemel med bakepulver og bland godt. Legg et bakepapir på en stekeplate og pensle med solsikkeolje. Smør ut sukkerbrødmassen til et jevnt lag, ca. en cm tykt. Stek sukkerbrødet i ca. 10 minutter til det er gjennomstekt og lysebrunt. Avkjøl.
-
Trinn 2
Ta av bakepapiret på sukkerbrødet. Smør sukkerbrødet med jordbærsyltetøy eller rørte bær. Fôr en brødform med plast. Dekk sidene og bunnen med sukkerbrødskiver. Siden med syltetøy skal være innerst. Legg et lag med mangosorbet, så et lag med vaniljeis og legg et sukkerbrødlokk på toppen av isen. Sett i fryseren, slik at kaken setter seg og fryser godt.
-
Trinn 3
Lag marengs: Start med å piske eggehviter lett luftig i 2 minutter. Tilsett sukker i 3 omganger med 1 minutts intervall, mens marengsen piskes. Etter 5 minutter har du en luftig marengs. Smak til med sitronsaft.
-
Trinn 4
Ta den frosne iskaken ut av brødformen og smør marengs på alle sider, bortsett fra bunnen. Plasser iskaken på et ildfast fat og sett i fryseren. 20 minutter før iskaken skal spises tempereres den i kjøleskap i 20 minutter. Varm ovnen til 230 grader varmluft og stek iskaken i ca. 3-4 minutter, til marengsen er pent brun. Server iskaken hel på bordet. Skjær en skive til hver gjest og server med friske bær til.