Cookies med sjokoladebiter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Cookies med sjokoladebiter

4.3 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
129 planlagt
Cookies med sjokoladebiter
Lag fantastiske sjokoladecookies med én lys halvpart med melkesjokolade, og én halvpart med mørk sjokolade. Vi spår at kjeksen raskt blir en favoritt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Egg
2 ts
Vaniljesukker
1 ts
Natron
100 gr
Melkesjokolade til den lyse deigen
2 ss
Kakao
100 gr
Kokesjokolade til den mørke deigen
300 gr
Smør
125 gr
Sukker
125 gr
Brunt sukker
350 gr
Hvetemel
0.3 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker hvitt i 5 minutter. Tilsett egg, ett av gangen.

Trinn 2

Bland hvetemel, vaniljesukker, natron og salt, og bland i smøret. Del deigen i to like deler. Bland den ene delen med melkesjokoladebiter, den skal være lys i fargen. Bland den andre halvdelen med kakao og hakket mørk sjokolade. Rull en pølse med ca. 3 cm i diameter av hver deig.

Trinn 3

Legg pølsene oppå hverandre og rull sammen til en rund deig, ca. 5 cm i diameter. Oppbevar deigen kaldt i kjøleskap i 20 minutter.

Trinn 4

Skjær 1 cm skiver av deigen, legg på bakepapir på et stekebrett. Stek i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Oppskriften gir ca. 30 cookies.

TIPS

Cookiene er aller best etter 2–3 dager, for da er de litt seige i konsistensen.