Sjokoladecupcakes med sjokoladekrem
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Cupcakerøre: Pisk sukker og egg til eggedosis, det tar ca. 5 minutter på høy hastighet i med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Bruk ballongvispen. Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver i en stor bolle. Ha de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med vann, kefir og rapsolje. Miks alt sammen i 1 minutt. Fordeler røren i muffinsformer, 3/4 røre i hver form. Stek på 180 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl cupcakene helt før du har på sjokoladekrem.
-
Trinn 2
Sjokoladekrem: Miks smør og melis i ca. 5 minutter på høy hastighet med en k-visp til du har en hvit og luftig krem. Tilsett kakaopulver og visp litt til. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett i kremen. Ha så i salt og espressopulver og miks alt i 2 minutter til du har en luftig sjokoladekrem. Hvis sjokoladekremen er litt “løs” sett den i kjøleskapet i 15 min. Skjær toppen av hver cupcake. Sprøyt hver cupcake med kremen og strø hakkede peanøtter og litt av “toppene” du skar av over. Disse cupcakene bør spises romtemperert. Du kan fint lage dem noen dager før du skal servere dem, men sett dem da ut på kjøkkenbenken 3 timer før de skal spises.