Chai latte med pepperkakesirup
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag pepperkakesirup: Finn frem en gryte. Kok opp vannet og rør ut sirupen. Tilsett kanel, allehånde, nellik og ingefær og la det småkoke i 20 minutter. Sil av og sett sirupen til side.
-
Trinn 2
Kok opp 7 dl vann, ha i chai-te og la trekke i 5 minutter. Ha melk i en gryte og kok nesten opp. Har du en liten melkeskummer eller håndmikser skummer du melken. Du kan også piske med visp i ca. 30 sekunder. Målet er å få så mye luft som mulig inn i melken.
-
Trinn 3
Pisk kremfløte og kanel til krem. Fyll koppen 2/3 full med te. Topp med melk. Før servering legger du en klatt krem på toppen og ringler over litt av pepperkakesirupen. Pynt evt. med en pepperkake i kremen.