Cheeseburger med rødløkskompott | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grillmat Hamburgere og pølser Cheeseburger med rødløkskompott

Cheeseburger med rødløkskompott

4.8 i snitt
Cheeseburger med rødløkskompott
Det er lett å gå for klassisk tilbehør når man lager en cheeseburger, men tillater man en smule kreativitet kan man skape ren magi.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Hamburgere
4 stk
Hamburgerbrød
4 stk
Salat, blader
4 stk
Ost i skiver

Tomatrelish

1 boks
Hakkede tomater
5 ss
Eplecidereddik
2 ss
Olivenolje
0.5 stk
Løk
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Sukker
1 ts
Karripulver
1 ts
Maizena
1 klype
Salt

Rødløkskompott

2 stk
Rødløk
2 ss
Smør
4 ss
Eplecidereddik
1 kvist
Timian
1 ss
Sukker, toppet
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Tomatrelish: Ha olje i en gryte. Hakk løk og hvitløk. Tilsett sukker, eddik, løk, hvitløk og tomater. Kok under lokk. Rør av og til i gryta. Krydre med karri. Bland maizena med noen skjeer kaldt vann. Spe i tomatblandingen og kok opp. Smak til med litt salt. La blandingen tykne. Avkjøl.

  2. Trinn 2

    Rødløkskompott: Del rødløk i to og skjær den i skiver. Ha løken i en gryte med smør og timian og surr mykt i 5 minutter. Tilsett eddik og sukker. La dette surre 10 minutter før du smaker til med salt.

  3. Trinn 3

    Stek eller grill burgeren. Varm hamburgerbrød. Legg ost på burgeren. Legg et salatblad på brødbunnen, så litt rødløkskompott, før du legger på burgeren. Topp med tomatrelish og legg på toppen av brødet.