Hopp til innhold

Krydrede juleklementiner

Ingen vurderinger
Tidsbruk 240 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
Krydrede juleklementiner

En enkel juledessert som du kan lage i god tid før gjestene kommer.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Server med

1 boks
Vaniljeis, eller krem

Krydrede klementiner

2 stk
Kanelstenger
14 stk
Klementiner
3 dl
Hvitvin, eller vann med eplecidereddik
1.5 dl
Sukker

Topp med

1 ts
Malt kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vin med sukker og kanelstenger, og la det syde under lokk i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Skjær av skallet på klementinene slik at det hvite blir borte. Legg klementinene tett i en ildfast form og hell over sukkerlaken. Avkjøl og sett formen kaldt i noen timer.

Trinn 3

Vend klementinene i sukkerlaken noen ganger underveis. Serveres med vaniljeis eller krem. Strø gjerne et lite lag kanel over før servering.