Italiensk antipasti | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Italiensk antipasti

Italiensk antipasti

La deg inspirere av italienske smaker neste gang du skal servere forrett eller tapas. Her blir du kjent med antipasti.

Antipasti er det italienske ordet for forrett, og serveres før hovedretten. Det italienske kjøkken byr på mange gode smaker, og du kan gjerne la antipasti bli hovedgjesten i middagen med en italiensk tapas.

Server på et større fat som alle forsyner seg fra, eller server porsjonsvis som forrett. En ekte antipasti bør bestå av en kombinasjon av ost, spekeskinke, oliven, grønnsaker og focaccia eller brød.

Flere av smårettene holder seg godt i kjøleskapet, og kan gjerne lages dagen i forveien. Lag gjerne ekstra store porsjoner når du først er i gang, så har du deilige rester å nyte etter selskapet drar.

En god ost

Server gjerne en god variasjon av ost, som en vellagret fastost, blåmuggost og en mildere variant. Manchego, mozzarella og gorgonzola er alltid en sikker vinner. Prøv gjerne en ost fra serien “En verden av oster” eller Kolonihagen hos REMA 1000.

Godt brød

Dersom du har tid slår det alltid an med en deilig focaccia eller små munnfuller med bruschetta. Italiensk landbrød med aioli eller olivenolje til er og godt.

Spekeskinke og pølser

Velg italienske favoritter til spekebordet. Parmaskinke, salami eller en krydret variant slår aldri feil. Kombiner gjerne spekematen med italienske oliven og en god ost.

Fristende grønnsaker

Fargerike grønnsaker må med når det dukes til antipasti. Tomater, oliven og asparges er selvskrevne gjester. Paprika, aubergine og sopp er og godt. Her kan du grille, ovnssteke eller servere grønnsakene ferske. Mulighetene er mange – bare husk en god olivenolje til!

Sulten? Se våre beste italienske oppskrifter her.