Pølser med potetmos og løksaus

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
66 planlagt
Pølser med potetmos og løksaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Bangers and mash er en kjent rett fra Storbritannia. Pølsa kan variere, men potetmos og løksaus er alltid med.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1
Skinnfrie kjøttpølser (Nordfjord Kjøtt)
1
Ferdig potetmos
0.5
Brokkoliris

Løksaus

2 stk
Løk
1 ss
Worcester sauce
4 dl
Oksefond
2 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Maizena + 3 ss kaldt vann
3 ss
Fersk persille
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Løksaus: Skjær løk i tynne skiver. Stek løken i smør på medium varme til myk. Ha i balsamicoeddik og skru opp temperaturen. Vent til eddiken er kokt inn, hell i fond og Worcestershire sauce. La småputre på medium varme i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør sammen litt maizena og kaldt vann i et glass. Ha et par skjeer av gangen til sausen tykner.

Trinn 2

Potetmos: Lag potetmos som anvist på pakken. Kok brokkoliris i lettsaltet vann i 2 minutter. Sil av vannet og vend inn i potetmosen.

Trinn 3

Del pølsene på langs. Stek i nøytral olje til de er gjennomvarme og gylne. Server brokkolipotetmos med pølser og løksaus. Dryss over hakket persille.

TIPS

Bruk resten av brokkolirisen som tilbehør til en middagsrett eller i en omelett.

Lag morsome blekksprutpølser til barna. Lag «blekksprut-pølser» til barna. Se oppskrift under «Prøv også»