Fløtekarameller med vanilje
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lager ca. 20 fløtekarameller
Ha halvparten av sukkeret i en bred gryte. Kok opp. Senk temperaturen til medium, og la sukkeret smelte og bli mørkt gyllent uten å røre i det. Pensle med vann langs kantene på gryten.
-
Trinn 2
Smelt smør i en ny kjele. Tilsett fløten og resten av sukkeret. La sukkeret løse seg opp. Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha dem i smørfløten.
-
Trinn 3
Spe smørfløten i det smeltede sukkeret og kok opp. Bruk et termometer. Når det viser 120 grader, trekker du kjelen av platen. Avkjøl i ti minutter til karamellen har sunket betraktelig i temperatur.
-
Trinn 4
Bruk en miksmaster (håndvisp) og pisk karamellmassen luftig.
-
Trinn 5
Dekk en liten form (avlang eller kvadratisk) med bakepapir. Fordel massen i formen og sett kjølig til den stivner. Det aller beste er å la den sette seg over natten.
-
Trinn 6
Skjær fløtekaramellene i terninger og oppbevar dem tildekket i kjøleskapet.
Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften