Fløtekarameller med vanilje | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fløtekarameller med vanilje

4.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
5 ingredienser
Fløtekarameller med vanilje
Deilige små kubber av fyldige fløtekarameller med vanilje hører jula med. Legg karamellene på et pent glass og knytt en sløyfe rundt, så har du også en nydelig, hjemmelaget julegave.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 dl
Kremfløte
1 stk
Vaniljestang
500 gr
Sukker
50 gr
Smør
1 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Lager ca. 20 fløtekarameller

Ha halvparten av sukkeret i en bred gryte. Kok opp. Senk temperaturen til medium, og la sukkeret smelte og bli mørkt gyllent uten å røre i det. Pensle med vann langs kantene på gryten.

Trinn 2

Smelt smør i en ny kjele. Tilsett fløten og resten av sukkeret. La sukkeret løse seg opp. Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha dem i smørfløten.

Trinn 3

Spe smørfløten i det smeltede sukkeret og kok opp. Bruk et termometer. Når det viser 120 grader, trekker du kjelen av platen. Avkjøl i ti minutter til karamellen har sunket betraktelig i temperatur.

Trinn 4

Bruk en miksmaster (håndvisp) og pisk karamellmassen luftig.

Trinn 5

Dekk en liten form (avlang eller kvadratisk) med bakepapir. Fordel massen i formen og sett kjølig til den stivner. Det aller beste er å la den sette seg over natten.

Trinn 6

Skjær fløtekaramellene i terninger og oppbevar dem tildekket i kjøleskapet.

 

Husk å godta cookies i nettleseren for å se step-by-step video her til denne oppskriften