Hopp til innhold

Epletoddy med tørkede epleskiver

5.0 i snitt
Tidsbruk 5 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
5 planlagt
Epletoddy med tørkede epleskiver

En deilig og varmende toddy. Passer seg svært godt en sen vinterkveld eller tidlig vintermorgen.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 l
Eplejuice
1 stk
Kanelstang
1 stk
Nellik
1 stk
Stjernanis (kan sløyfes)
2
Kvister rosmarin
2 stk
Epler
2 klype
Rosiner

Slik gjør du

Trinn 1

Tørkede epleskiver: Skyll og tørk eplene. Skjær i tynne skiver. Her kan du gjerne bruke mandolin. Legg skivene på stekebrett med bakepapir. Tørk eplene i ca. 1,5 time på 90 grader varmluft. Senk så temperaturen til 50 grader. Tørk videre i ca. 3 timer til sprø.

Trinn 2

Varm opp eplejuice til det ryker – rundt 70 grader. Tilsett kanelstang, nellik, stjerneanis og et par kvister med rosmarin. La trekke i 10 minutter.

Trinn 3

Server med tørkede epleskiver og rosiner.