Tørt brød? Dette kan du bruke det til | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Tørt brød? Dette kan du bruke det til

Tørt brød? Dette kan du bruke det til

Det finnes flere ting du kan gjøre med tørt brød enn å kaste det. Med disse enkle tipsene kan du gi brødet nytt liv, slik at du sparer både penger og miljøet.

Brød er en av matvarene vi nordmenn spiser mest av – men også blant dem som oftest havner i søplekassa. Bare i Norge kaster vi rundt 100 000 brød hver eneste dag. Her snakker vi med andre ord om mye penger spart i løpet av et år dersom vi alle blir litt flinkere til å spise det opp.

Tørt brød er en av de største grunnene til at mange velger å kaste det. Med litt kreativitet i lomma, kan du redde mange brødskiver fremover! Under får du tipsene.

Slik oppbevarer du brød

Den beste måten å oppbevare brødet på for å unngå matsvinn er i fryseren. Kjøp ferdig kuttet brød, eller bruk brødmaskinen i REMA-butikken din, og legg det i fryseren når du kommer hjem. Da har du alltid ferskt brød tilgjengelig, og kan ta frem en og en skive når det trengs. Brødet tiner raskt på kjøkkenbenken eller i brødristeren.

Liker du best brødet ferskt kan du oppbevare det på høykant med snittflaten ned på en skjærefjøl på kjøkkenbenken. Da bevarer du sprøheten i skorpen og innsiden saftig.

Les også: Dette kan du lage med tacorestene.

6 retter du kan lage med tørt brød

1. Vafler med brødrester

Ta vare på smuler og brødrester, og overrask familien med nystekte vafler laget av ukens brødsvinn.

2. Deilig toast

Toast, eller ostesmørbrød, er perfekt for å bruke opp både brødrester og påleggsrester. Grill dem, toast dem eller stek dem i stekepanna.

Les også: Dette kan du lage med brune bananer

3. Arme riddere

Arme riddere smaker godt både til helgefrokost, som dessert eller smakfull kveldsmat. Dypp skivene i egg og melk, og topp med det du har lyst på.

4. Brødkrutonger

Brødkrutonger kan brukes til suppe, salat eller med ekstra krydder som snacks. Oppbevar dem i et lufttett glass, så har du alltid godt tilbehør tilgjengelig.

5. Bruschetta

Bruschetta kan serveres som forrett, smårett til tapas eller nytes som et måltid i seg selv. Topp med tomater eller andre rester fra kjøleskapet.

Les også: Slik spiser du opp rester av pasta

6. Tomat- og brødsuppe

Den italienske tomat- og brødsuppen pappa al pomodoro er perfekt for å spise opp tørt brød. Suppen minner kanskje mest om en smakfull gryte.