Rema.no Lær mer Tørt brød? Dette kan du bruke det til

Tørt brød? Dette kan du bruke det til

Tørt brød er perfekt ingrediens i en rekke oppskrifter. Her får du 6 tips til å spise opp brødet, slik at du sparer både penger og miljø.

Over 280 000 brød kastes i Norge hver dag, og er en av matvarene som oftest havner i søpla. Under finner du tips og oppskrifter til hvordan du kan gi nytt liv til tørt brød.

Slik oppbevarer du brød

Ferskt brød trives best i romtemperatur. Dersom du liker at skorpa er sprø, er et triks å oppbevare brødet på høykant med den avskjærte siden ned på en skjærefjøl. Da bevarer du fuktigheten best.

Liker du brødet mykt bør du oppbevare det i en tett plastpose. Les mer om oppbevaring på opplysningskontoret for brød og korn sine sider her.

Dersom brødet likevel skulle bli tørt, kan du prøve kjøkkenhåndkle-trikset. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle rundt brødet og stek i ovnen på 100 grader i ca. ti minutter. Da kommer mye av fuktigheten tilbake.

6 retter du kan lage med tørt brød

Arme riddere

Arme riddere funker både til helgefrokost, som dessert eller smakfull kveldsmat.

Brødkrutonger

Brødkrutonger kan brukes til suppe, salat eller med ekstra krydder som snacks. Oppbevar dem i et lufttett glass, så har du alltid godt tilbehør tilgjengelig. Se hvordan lage brødkrutonger i oppskriften under.

Tips! Bruk brødskjæremaskinen i butikken, og frys ned brødet. Ta deretter ut så mange skiver du skal spise, og tin dem på kjøkkenbenken eller varm opp i brødrister.

Bruschetta

Bruschetta kan serveres som forrett, smårett til tapas eller nytes som et måltid i seg selv. Topp med tomater eller andre rester fra kjøleskapet.

Toast

Toast, eller ostesmørbrød, er perfekt å lage for å bruke opp brødrester. Grill dem, toast dem eller stek dem i stekepanna. Denne oppskriften er med toast, lunsjkake og egg i fin symfoni.

Parmesanstaver

Hvitløkbrødets lillebror! Parmesanstaver er både enkelt og godt.