Tørt brød? Dette kan du bruke det til
Brød er en av matvarene vi nordmenn spiser mest av – men også blant dem som oftest havner i søplekassa. Bare i Norge kaster vi rundt 100 000 brød hver eneste dag. Her snakker vi med andre ord om mye penger spart i løpet av et år dersom vi alle blir litt flinkere til å spise det opp.
Tørt brød er en av de største grunnene til at mange velger å kaste det. Med litt kreativitet i lomma, kan du redde mange brødskiver fremover! Under får du tipsene.
Slik oppbevarer du brød
Den beste måten å oppbevare brødet på for å unngå matsvinn er i fryseren. Kjøp ferdig kuttet brød, eller bruk brødmaskinen i REMA-butikken din, og legg det i fryseren når du kommer hjem. Da har du alltid ferskt brød tilgjengelig, og kan ta frem en og en skive når det trengs. Brødet tiner raskt på kjøkkenbenken eller i brødristeren.
Liker du best brødet ferskt kan du oppbevare det på høykant med snittflaten ned på en skjærefjøl på kjøkkenbenken. Da bevarer du sprøheten i skorpen og innsiden saftig.
Les også: Dette kan du lage med tacorestene.
6 retter du kan lage med tørt brød
1. Vafler med brødrester
2. Deilig toast
Toast, eller ostesmørbrød, er perfekt for å bruke opp både brødrester og påleggsrester. Grill dem, toast dem eller stek dem i stekepanna.
Les også: Dette kan du lage med brune bananer
3. Arme riddere
Arme riddere smaker godt både til helgefrokost, som dessert eller smakfull kveldsmat. Dypp skivene i egg og melk, og topp med det du har lyst på.
4. Brødkrutonger
Brødkrutonger kan brukes til suppe, salat eller med ekstra krydder som snacks. Oppbevar dem i et lufttett glass, så har du alltid godt tilbehør tilgjengelig.
Tips!
5. Bruschetta
Bruschetta kan serveres som forrett, smårett til tapas eller nytes som et måltid i seg selv. Topp med tomater eller andre rester fra kjøleskapet.
Les også: Slik spiser du opp rester av pasta
6. Tomat- og brødsuppe
Den italienske tomat- og brødsuppen pappa al pomodoro er perfekt for å spise opp tørt brød. Suppen minner kanskje mest om en smakfull gryte.
Lær mer