Tips til 5 sunne muffins | REMA 1000 | Alltid lave priser
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Tips til 5 sunne muffins

Tips til 5 sunne muffins

Muffins trenger ikke bare å være en søt glede for spesielle anledninger. Med disse tipsene kan du sette deilige og sunne muffins på bordet hver dag.

Med disse fem oppskriftene på sunne muffins kan du forvandle muffinsene til små næringsbomber som både store og små kan kose seg med hver dag. Prøv deg fram med ost, skinke, egg, grønnsaker, frukt eller bær, så har du snart en ny følgesvenn i matpakka!

1. Grove muffins med ost og skinke

Disse saftige og grove matmuffinsene passer perfekt til frokost, lunsj eller kvelds – eller som turmat. Med paprika, ost og skinke er sjansen stor for at de faller i smak hos hele familien.

2. Sunne muffins med egg

Eggemuffins er nesten som en miniomelett, og en næringsrik favoritt hos mange barn. Hva du putter i eggeblandingen, kan du også la innholdet i kjøleskapet avgjøre.

Les også: Tips til sunn og enkel lunsj

3. Bananmuffins

Bananmuffins er en perfekt måte å bruke opp brune bananer på. Da trenger du heller ikke sukker i røra – og bytter du noe av det fine hvetemelet med en grovere variant eller havregryn, er du sikret en sunn og god hverdagsfavoritt.

Du finner oppskriften her.

4. Grønnsaksmuffins

Denne muffinsen kunne vi også kalt «restemuffins» – for muffinser er en perfekt måte å få brukt opp grønnsaksrester du har liggende. Med muffinsforkledning øker i tillegg sjansene for at grønnsakene går ned hos de minste. Fyll dem for eksempel med paprika, løk, gulrot eller spinat.

Du finner oppskriften her.

5. Sunne muffins med bær

Bær er en trofast følgesvenn i de søte muffinsvariantene – men de smaker også nydelig i en sunnere utgave. Bruk grovere mel eller havregryn, og knip igjen på sukkeret, så har du et friskt og næringsrikt måltid. Eller hva med å bruke litt honning i stedet? Både ferske og frosne bær fungerer ypperlig til disse sunne muffinsene.

Du finner oppskriften her.