5 kreative tips til pynting av pepperkaker | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 5 kreative tips til pynting av pepperkaker

5 kreative tips til pynting av pepperkaker

Dynket i melis og stappfulle av godteri, eller vakre og dekorative med sukkerperler og nydelig mønster. Å pynte pepperkaker er kjempegøy – uansett hva de skal brukes til. Her har vi samlet våre beste tips til pynting av pepperkaker.

Tips 1: Den perfekte melisglasuren

Første bud for vellykket pepperkakepynting er å blande den perfekte melisglasuren. Et godt tips er å blande melisen med 2 romtempererte eggehviter, og en teskje sitronsaft. En melisglasur med eggehviter er mye enklere å jobbe med enn en som er blandet kun med vann. Glasuren blir tykkere, og stivner raskere på pepperkaken.

Å pynte pepperkaker er gøy for barna

Tips 2: Bruk frysepose til melisen

Du trenger ikke fancy utstyr for å pynte pepperkaker. Når melisglasuren er ferdig blandet, har du den bare over i en frysepose. Husk å klippe lite nok hull! Det er fort gjort å klippe for stort, slik at glasuren renner ut i altfor tykke striper.

Tips 3: Vær kreativ med pepperkakepynten

Du kan pynte pepperkaker med mye annet enn bare godteri. Kanskje har du noe krydder, som kan fungere som pen dekor på årets pepperkakestjerner? Flaksalt strødd oppå melisglasuren, gir et ordentlig vinterpreg. Nøtter og frø, som hakkede mandler, pinjekjerner eller gresskarkjerner fungerer også supert!

Tips 4: Pynt til jul med pepperkaker

Ønsker du å pynte til jul med pepperkaker? Lag pepperkakehjerter, -stjerner eller pepperkakekoner – og menn som du kan henge i vinduene eller på juletreet. Husk å stikke hull i pepperkakene før du setter dem i ovnen. Bruk gjerne et sugerør. Kun fantasien setter grenser for dekoren! Slå deg løs med seigmenn, sukkertopper, kakestrøssel og Non-Stop, eller lag nydelig mønster med melisglasur.

Les også: Julebakst du enkelt lager med barna

Tips 5: Lag pepperkaker med “vinduer”

Hva med pepperkaker med en morsom vri? Knuste bringebærdrops eller knuste slikkepinner kan gjøre pepperkakene dine magiske. Stikk ut små «vinduer» i pepperkaken før du steker den, og fyll med dropsknas. Stek pepperkakene som vanlig, til dropsknaset er smeltet, og avkjøl i cirka 20 minutter til «vinduene» har stivnet. Pynt med melis, godterier eller nøtter.

Bonus tips: Lag et dekorativt tre av pepperkaker

Synes du pepperkakehus er vanskelig å lage? Hvorfor ikke også prøve et alternativ, pepperkaketre med melisglasur? Det er morsomt å lage, pynte og ser lekkert ut. Her er oppskrift på hvordan du enkelt kan lage et dekorativt pepperkaketre med en egen papirmal til å lage stjernene.