Hopp til innhold

Svinegryte sweet and sour

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
16 ingredienser
238 planlagt
Svinegryte sweet and sour

Bare surr! Her lager du den sursøte sausen selv, samtidig som svinekjøtt og grønnsaker surrer i solsikkeoljen. Selvgjort, velgjort – og veldig godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Strimlet svinebiff 300g, Nordfjord
1 ss
Maizena Maisstivelse
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
2 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Squash
3 stang
Stangselleri
1 stk
Rød chili
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Soyasaus, Kikkoman
2 dl
Middagsris
1 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
3 ss
Brunt sukker (Raffinade løs) 500 g, Dansukker
0.3 ts
Ingefær malt, Toro
3 ss
Hvitvinseddik
0.3 ts
Nellik malt, Black Boy

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris. Vend kjøttet i maizena og ha på salt og kvernet sort pepper.

Trinn 2

Brun kjøttet i solsikkeolje. Ta ut kjøttet. Skjær paprika, squash, rødløk og stangselleri i grove biter og surr alt godt i solsikkeoljen sammen med skivet chili (1/4 stk pr 300 g svinebiff) og revet hvitløk. Ta grønnsakene ut av pannen og hell av overflødig olje.

Trinn 3

Bland soyasaus, brunt sukker, malt nellik, malt ingefær og hvitvinseddik.

Trinn 4

Bland sausen med kjøtt og grønnsaker. Kok opp i 2 minutter og server med kokt ris.

Om gryten er litt tynn, jevner du med litt maizena utrørt i kaldt vann.