Svinegryte sweet and sour
Bare surr! Her lager du den sursøte sausen selv, samtidig som svinekjøtt og grønnsaker surrer i solsikkeoljen. Selvgjort, velgjort – og veldig godt!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok ris. Vend kjøttet i maizena og ha på salt og kvernet sort pepper.
-
Trinn 2
Brun kjøttet i solsikkeolje. Ta ut kjøttet. Skjær paprika, squash, rødløk og stangselleri i grove biter og surr alt godt i solsikkeoljen sammen med skivet chili (1/4 stk pr 300 g svinebiff) og revet hvitløk. Ta grønnsakene ut av pannen og hell av overflødig olje.
-
Trinn 3
Bland soyasaus, brunt sukker, malt nellik, malt ingefær og hvitvinseddik.
-
Trinn 4
Bland sausen med kjøtt og grønnsaker. Kok opp i 2 minutter og server med kokt ris.
Om gryten er litt tynn, jevner du med litt maizena utrørt i kaldt vann.