Brune bananer: Dette kan du lage | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Brune bananer: Dette kan du lage

Brune bananer: Dette kan du lage

Brune bananer gir god smak og sødme til en rekke nye oppskrifter. Her får du 9 tips til å spise dem opp.

Banan er den mest populære frukten i norske hjem, men også en av matvarene vi nordmenn kaster mest av. Det mange ikke vet er at jo brunere bananen er, jo søtere blir den. Dette gjør den til den perfekte ingrediens i flere oppskrifter.

Bananpannekake

Har du brune bananer til overs kan du nyte disse søte, sukkerfri pannekakene. Bananpannekaker passer både til frokost, lunsj, i matpakka og på tur, og holder seg godt i kjøleskap. Topp med bær og vaniljekesam, brunost, eller annet favorittpålegg. En garantert favoritt hos de små!

Banan-is

Banan-is med jordbær. Kilde: frukt.no

Kutt opp i biter og legg de overmodne bananene i fryseren. Da har du nemlig hovedingrediensen klar til deilig banan-is! Minner litt om smoothie, men isen er både tykkere og mer kremete.

Se oppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt her.

Smoothie

Nok en grunn til å ta vare på brune bananer. De gjør seg nemlig ypperlig som grunningrediens i smoothie, og gir drikken en naturlig sødme. Kutt bananen i biter og legg i fryseren, så har du ingrediensene klare når det trengs.

Havregrøt med banan

Havregrøt med banan. Kilde: frukt.no

Løft havregrøten ved å tilsette moste bananer mens du koker opp. Havregrøten både smaker mer og blir naturlig søt. Topp med nøtter og bær, og du har en perfekt start på dagen.

Se oppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt her.

Banankake

Saftig banankake. Kilde: frukt.no

Banan gjør denne kaka både naturlig søt og saftig! Kaka er enkel og rask å lage, og er en perfekt løsning for å bruke opp brune bananer. Tilsett gjerne biter av sjokolade, eller annet godt du liker. Kaken holder seg godt i kjøleskap.

Se oppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt her.

Bananmuffins

Bananmuffins med sjokoladebiter. Kilde: frukt.no

Bruk de brune bananene til å lage saftige muffins! En garantert favoritt hos de minste. Lag et større parti når du først er i gang, og frys ned. Så har du noe sunt og godt liggende når du blir fysen. Smaker godt sammen med sjokoladebiter, blåbær eller valnøtter.

Se oppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt her.

Milkshake

Bananmilkshake. Kilde: frukt.no

Melk, brune bananer og isbiter er alt som skal til for å ha en mettende milkshake klar. Prøv gjerne å blande inn sjokolade, karamell, kokos eller annet du synes er godt.

Se oppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt her.

Fruktsalat

Frisk fruktsalat. Kilde: frukt.no

Veldig enkelt, og veldig, veldig godt. Bruk det du har av fruktrester, skjær i biter og server med deilig vaniljekesam.

Se oppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt her.

Som pålegg

Banan på arme riddere. Kilde: frukt.no

Lei av den tradisjonelle skiva med ost og skinke? Prøv smør og banan i stedet! Både mettende og demper søtsuget.

Se oppskrift fra Opplysningskontoret for frukt og grønt her.