
Mindre matsvinn
REMA 1000 har som ambisjon å være pådriver i kampen mot matsvinn. Derfor skal vi redusere andel mat som kastes i egen virksomhet med 80 prosent innen 2030. Et hårete mål? Ja. Men fullt mulig å oppnå.

Slik jobber vi med matsvinn
Samtidig som vi har høye ambisjoner om å redusere matsvinn på egne vegne, ønsker vi å hjelpe kundene våre med å kaste mindre mat. Ifølge Matvett kaster vi i Norge nemlig mer enn 450 000 tonn spiselig mat hvert år. 55% av svinnet skjer hjemme hos deg og meg, mens ca. 15% foregår i dagligvarebutikkene. Det må vi gjøre noe med!
Siden 2015 har vi redusert matsvinnet i egen virksomhet med 38%. Og vi jobber hele tiden med å gjøre det enklere for kundene våre å redusere eget matsvinn.
Dette gjør vi

Vi har innført nedprising av varer som nærmer seg utløpsdato
I 2021 priset vi ned mer enn 23 millioner varer. Varene legges på tydelig markerte områder, og vi opplever at vi får solgt varen til en rimelig pris fremfor å måtte kaste den. Nedprising er et av våre aller viktigste tiltak for å forhindre matsvinn i butikken.

Vi merker ferskvarer med Keep-it!
Siden 2012 har REMA 1000 merket mer enn 82 millioner ferskvarer med Keep-it-indikatoren, som følger med på produktets temperatur over tid. Indikatoren bidrar til å redusere matsvinn, både i butikken og hjemme i kjøleskapet ditt.

Hver butikk har minst én frukt- og grøntansvarlig
Dette sørger for at varene får god rullering og stell hver dag. På den måten reduseres matsvinnet i frukt- og grøntavdelingen.

Innført «ofte god etter»-merking på egne matvarer
Mer enn 300 matvarer hos REMA 1000 har denne merkingen.

I 2021 reddet vi 189 tonn mat,

Mindre porsjoner til mindre husholdninger
Vi jobber hele tiden med å utvikle produkter til ulike husholdninger, slik at du kan kjøpe akkurat det du trenger. Hverken mer eller mindre.

Vi selger unike grønnsaker!
Under merkevaren PRIMA tilbyr vi blant annet norske epler, poteter, gulrøtter og løk med litt snåle former, og i varierende størrelse. Disse selges til en enda lavere pris.

Vi utvikler smart emballasje.
Vi jobber stadig med å utvikle bærekraftig emballasje som gir matvarene bedre kvalitet og lengre holdbarhet.

Høsten 2017 signerte vi en bransjeavtale.
Den støtter FNs bærekraftsmål og forplikter oss til å kaste mindre mat og hjelpe kundene våre med det samme.
Noen eksempler

Reduserer matsvinn med frukt og grønnsaker fra PRIMA
Under merkevaren PRIMA finner du frukt og grønnsaker med ulike størrelser og fasonger. Det gir lavere pris til deg, og mindre matsvinn…

Grønne Folk redder snåle grønnsaker
Frosta-familien frister folk med spennende ferdigretter og bidrar til å redusere matsvinn. Kjøp produktene fra "Grønne Folk" hos REMA 1000.

REMA 1000 vil halvere matsvinnet
Fortsetter kampen mot matsvinn og vil redusere andel mat som kastes i egen virksomhet med 50 prosent i god tid før 2030.

Vi merker alle egne varer med «ofte god etter»
"Best før, ofte god etter" blir å se på alle REMA sine egne matvarer, som et tiltak for å hjelpe forbruker å…

Visste du at vi også donerer spiselig mat som handles inn til prisundersøkelser?
I 2022 donerte vi til en rekke ideelle organisasjoner som Matsentralen, Oasen, Kirkens Bymisjon Drammen og Halden – og direkte til trengende via finn.no. Til Matsentralen alene donerte vi over 1,2 millioner måltider i 2022.
Les mer om

Mindre plast hos REMA 1000
REMA 1000 skal kutte 1500 tonn plast fra egne produkter. Smartere emballasje, mer gjenbruk og ny teknologi skal gi mindre plast i…

Dyrevelferd
Vi bryr oss om dyrevelferd og vil være transparente på hvordan vi jobber for å bedre levekårene for dyrene. På denne siden…

Derfor har vi fjernet palmeolje fra matvarene våre
Palmeolje gjør stor skade på både regnskogen og kroppen. Vi har derfor, siden 2014, fjernet all palmeolje i egne matvarer.