Mindre matsvinn i REMA 1000 | Klima og miljø
Hopp til innhold

Mindre matsvinn

REMA 1000 har som ambisjon å være pådriver i kampen mot matsvinn. Derfor skal vi redusere andel mat som kastes i egen virksomhet med 80 prosent innen 2030. Et hårete mål? Ja. Men fullt mulig å oppnå.

nedprisede varer 50%

Slik jobber vi med matsvinn

Samtidig som vi har høye ambisjoner om å redusere matsvinn på egne vegne, ønsker vi å hjelpe kundene våre med å kaste mindre mat. Ifølge Matvett kaster vi i Norge nemlig mer enn 450 000 tonn spiselig mat hvert år. 55% av svinnet skjer hjemme hos deg og meg, mens ca. 15% foregår i dagligvarebutikkene. Det må vi gjøre noe med!

Siden 2015 har vi redusert matsvinnet i egen virksomhet med 38%. Og vi jobber hele tiden med å gjøre det enklere for kundene våre å redusere eget matsvinn.

Dette gjør vi

Noen eksempler

Visste du at vi også donerer spiselig mat som handles inn til prisundersøkelser?

I 2022 donerte vi til en rekke ideelle organisasjoner som Matsentralen, Oasen, Kirkens Bymisjon Drammen og Halden – og direkte til  trengende via finn.no. Til Matsentralen alene donerte vi over 1,2 millioner måltider i 2022.

Les mer om

Mindre plast hos REMA 1000

REMA 1000 skal kutte 1500 tonn plast fra egne produkter. Smartere emballasje, mer gjenbruk og ny teknologi skal gi mindre plast i…

Dyrevelferd

Vi bryr oss om dyrevelferd og vil være transparente på hvordan vi jobber for å bedre levekårene for dyrene. På denne siden…

Derfor har vi fjernet palmeolje fra matvarene våre

Palmeolje gjør stor skade på både regnskogen og kroppen. Vi har derfor, siden 2014, fjernet all palmeolje i egne matvarer.