Hopp til innhold
matsvinn

Mindre matsvinn

REMA 1000 har som ambisjon å være en pådriver i kampen mot matsvinn. Derfor skal vi redusere andel mat som kastes i egen virksomhet med 80 prosent innen år 2030.

Slik jobber vi med matsvinn

Reduksjon av matsvinn er en viktig del av ansvarsarbeidet i REMA 1000. Derfor har vi som mål å redusere matsvinn med 80 prosent i egen virksomhet innen 2030. Samtidig ønsker vi å hjelpe kundene våre med å kaste mindre, samt måle, redusere og ressursutnytte matsvinnet.

Ifølge Matvett kastet vi 417 000 tonn spiselig mat i 2019, som tilsvarer 78 kg svinn per person. 55 prosent av dette skjer hjemme hos deg og meg, og ca. 15 prosent i dagligvare. Vi har derfor et ekstra ansvar for å sikre at mindre mat havner i søplekassa.

Holdbarhetsindikatoren Keep-it på laksefilet fra rema 1000

Holdbarhetsindikatoren Keep-it hjelper deg med å se produktets faktiske holdbarhet. Foto: Keep-it.

Dette gjør vi

Noen eksempler

Les mer om

Mindre plast hos REMA 1000

REMA 1000 skal kutte 1500 tonn plast fra egne produkter. Smartere emballasje, mer gjenbruk og ny teknologi skal gi mindre plast i…

Dyrevelferd

Vi bryr oss om dyrevelferd og vil være transparente på hvordan vi jobber for å bedre levekårene for dyrene. På denne siden…

Derfor har vi fjernet palmeolje fra matvarene våre

Palmeolje gjør stor skade på både regnskogen og kroppen. Vi har derfor, siden 2014, fjernet all palmeolje i egne matvarer.