Pastinakk | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold

Pastinakk

Prøv glasert eller ovnsbakt pastinakk!

Pastinakken ser ut som en hvit gulrot og smaken er mild. Når den blir varmebehandlet får den en deilig sødme. Hvis du ikke har prøvd glasert eller ovnsbakt pastinakk, har du virkelig noe å glede deg til!

Tips

Pastinakk oppbevares mørkt og kjølig ved 0-4 ºC i plastpose eller plastboks. Kjøleskap er velegnet.

Tilberedning

Glasert pastinakk

Glaserte røtter

Skjær røttene på langs i fire og stek de gyldne og møre med smør i stekepannen. Strø litt sukker over og stek til sukkeret er smeltet. Krydre med salt og pepper. Dette er veldig godt til alle former for rødt kjøtt og vilt.

Pastinakksuppe

Suppe

Kok røtter mørt med kraft eller buljong, mos de med en stavmikser og tilsett fløte eller rømme. Smak til med frisk sitron, salt og pepper.

Bakte persillerøtter

Bakte røtter

Skrell og skjær røtter i grove biter. Vend de i olivenolje, frisk sitron, salt, pepper og friske urter og bak de gyldne i ovnen på 200C i ca. 30 minutter.

Puré

Kok persillerot, sellerirot og pastinakk mørt, mos det og spe med smør eller redusert fløte og smak til med salt og pepper. Du kan bruke røttene alene eller blande de ulike sortene.