Rema.no Lær mer Matpakketips: 4 billige og sunne matpakker

Matpakketips: 4 billige og sunne matpakker

Planlegg og kjøp inn smart, og du vil spare mye penger på matbudsjettet. Her har @fattig.student på Instagram har samlet sine fire beste matpakketips!

Skole, jobb og hverdag snart tilbake for de fleste. Lunsjen kan fort koste deg dyrt, og du kan spare mye på å planlegge og ta med matpakke hjemmefra.

Karen Elene Thorsen står bak den kjente Instagramkontoen @fattig.student. Nå har hun samlet fire gode matpakketips til deg som setter pris på en fristende matpakke, men samtidig vil spare penger.

Handleliste for alle fire matpakkene

1 pose brødmiks
1 kg gulost
1 pk. havregryn
1 l melk (kumelk eller plantebasert)
1 pk. mandler
Epler
Gulrøtter

Fra eget kjøkkenskap

Tørrgjær, kanel, pizzakrydder, olivenolje.

Handlelisten til alle fire matpakkene havner på rundt 200 kr. For det får du over 24 rundstykker og 20 porsjoner havregrøt.

I tillegg har du gulost til både middager, matpakker og frokost de kommende ukene. Med andre ord: Mye matpakke for pengene.

1. Standardmatpakka

Enkel, mettende, sunn og god. Varier med ditt favorittpålegg.

Du trenger

Hjemmelagde rundstykker (Kjøp ferdig brødmiks og følg oppskriften på pakka)
Pålegg.
1 grønnsak: gulrøtter, brokkoli, kålrot eller stangselleri.
1 frukt: eple, pære, appelsin, kiwi
Nøtter: mandler, cashewnøtter, valnøtter, hasselnøtter

Tips

  1. Lag rundstykkene søndag formiddag og frys ned. Rundstykkene tiner i god tid fra du tar dem opp om morgenen til du skal spise dem til lunsj. Har du bedre tid kan du varme rundstykkene på morgenen på 200 grader i 10–15 minutter.
  2. Kjøp store pakker med pålegg. Da er kiloprisen ofte lavere. En kilo ost kan du for eksempel både bruke til matpakka, frokost og ulike middager.
  3. Husk å fylle matpakken med noe sunt å knaske på. Som for eksempel oppkuttede gulrøtter, epler og nøtter.

2. Overnight oats med gulrot og eple

Har du dårlig tid om morgenen? Da er dette den perfekte matpakken for deg. Lag den kvelden i forveien og sett i kjøleskapet, så har du ferdig lunsj når du står opp!

Dette trenger du

1 dl havregryn
1,5 dl melk (kumelk eller plantebasert)
1 ss chiafrø (kan sløyfes)
1/2 ts kanel
1 eple
1 gulrot
1/2 neve mandler

Slik gjør du

Trinn 1
Rasp opp gulrot og halve eple på et rivjern.

Trinn 2
Bland sammen havregryn, melk, chiafrø, kanel og revet eple og gulrot i et syltetøyglass.

Trinn 3
Kutt opp resten av eplet og grovhakk mandlene. Ha dette på toppen av grøten (enten kvelden før, eller om morgenen før du drar).

Trinn 4
Få med deg syltetøyglasset før du drar, og nyt en sunn og god grøt til lunsj!

3. Ostevaffel

Gjør deg klar for en ny favoritt. Disse kommer du garantert til å elske! Røren kan enkelt lages kvelden i forveien og stekes om morgenen før du drar.

Dette trenger du

(Oppskriften gir to mellomstore vafler)

1 neve havregryn
1 neve revet ost
0,5 dl melk
1 ts pizzakrydder
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Gulrot til snacks

Slik gjør du

Trinn 1
Tilsett alle ingrediensene (utenom gulrot) i en bolle. La røren stå i rundt 10 minutter så havregrynene trekker til seg litt av væsken. I mellomtiden rekker du å dusje eller pusse tennene.

Trinn 2
I et oppvarmet vaffeljern: Dryss over litt olivenolje på bunnplaten. Ha deretter i røren og dryss enda noen dråper olivenolje på toppen av røren i tillegg.

Trinn 3
Lukk jernet og la det steke til vaflene har blitt litt brune og crispy.

4. Middagsrester i matpakka

Gårsdagens middag gjør seg ypperlig som dagens lunsj! Da unngår du å kaste mat, og får en smakfull matpakke samtidig.

Her har Karen Elene brukt rester fra gårsdagens pastasalat, og supplert med noen friske eplebåter til.

Alt gjør seg i matpakka, så her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan nyte til lunsj. Suppler med frukt, grønnsaker eller nøtter ved siden av hvis det trengs.