Lam

Nå finner du lammekjøtt av høyeste kvalitet hos REMA 1000. Sjekk ut utvalget i din lokale butikk.

Høsten er sesongen der lammet er på sitt beste, men du trenger ikke gå til slakteren for å finne stykningsdeler av høyeste kvalitet. Lokale leverandører som Lofotlam, Røroslam, Polarlam, Klosterlam og Stjernelam fra Voss finner du kun i kjøledisken hos REMA 1000. Vårt samarbeid med ulike lokale produsenter sikrer tilgang på norsk lam i verdensklasse over hele landet. Utforsk kjøledisken etter lokalt lammekjøtt av høyeste kvalitet i din REMA 1000-butikk.

Fylt lammestek

Fyll lammesteken med det du liker av krydder og urter. Her er det brukt hvitløk, persille, salt og pepper. Hvis du har kjøpt en ferdig surret lammestek fjerner du nettet og bretter ut lammesteken. Klem skrelte hvitløksfedd flate og smør ut til en jevn masse med flatt knivblad. Smør hvitløksmassen utover lammesteken og dryss over grovhakket persille, salt og pepper før du surrer steken sammen. Stikk små snitt i den og trykk inn delte hvitløksfedd.

laermer_fylt_lammestek_samlebilde

Flere oppskrifter på lam finner du her.

lofotlam_topp_1920x733

Lofotlam

Sauehold i Lofoten har lange tradisjoner. Her beiter lammene fritt langs kysten den ene dagen og i de bratte fjellsidene den neste. Kjøttet blir naturlig saltet av sjøsprøyten vinden fører med seg innover landskapet, og det bratte terrenget gir fyldig og marmorert kjøtt med en særegen aroma. Lofotlam finner du i REMA 1000-butikkene i Oslo og deler av Østlandet.

Les mer om Lofotlam her.

roroslam_topp_1920x818

Røroslam

Frisk fjelluft, gourmetbeite og lange tradisjoner – dette er suksessoppskriften som gjør lam fra Røros til et naturlig førstevalg når høstens beste middager skal tilberedes. Lammene beiter mellom 600 og 1000 meter over havet og kommer direkte fra utmarksbeite, noe som gjør at smaken er helt unikt. Røroslam finner du i REMA 1000-butikkene i Trondheim og deler av Midt-Norge.

Les mer om Røroslam her.

klosterlam_1920x1080

Klosterlam

De lettsaltede havbeitene i øyriket rundt Norges eneste bevarte middelalderkloster, Ulstein kloster i Rogaland, gir noe av det møreste og mest smakfulle lammekjøttet i landet. Klostergarden bærer nemlig Spesialitetsmerket for den unike smaken disse høstlammene har. Klosterlam finner du i REMA 1000-butikker i Rogaland og Etne.

Les mer om Klosterlam her.

Polarlam

Varmen fra Golfstrømmen og lyset fra midnattssolen gjør den nordlige delen av landet til en arktisk, grønn oase. Polarlammene beiter utelukkende nord for Polarsirkelen, fra Steigen i Sør til Alta i nord, og det friske klimaet gjør Polarlam ekstra spesiell. Du finner Polarlam i REMA 1000-butikkene i Nord og Nordland.

Stjernelam fra Voss og Polarlam er underkonsepter av Gilde. Stjernelam fra Voss finner du i REMA 1000-butikkene i Bergen og utvalgte deler av Vestlandet.