Kålrot | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold

Kålrot

Det er ingen grunn til å begrense kålrotbruken til stapper.

Kålrotstappe pluss pinnekjøtt er sant. Men det er ingen grunn til å begrense kålrotbruken til stapper. Har du først fått sansen for denne sødmefulle og c-vitaminrike rotfrukten – prøv den i råkost, supper og ovnsbakte eller dampede rotfruktblandinger!

Tips

Oppbevar kålroten i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i plastboks eller plastpose.

Tilberedning

Rotmos

Alle rotgrønnsaker gjør seg veldig godt i en rotmos – sammen eller hver for seg. Skrell og kutt grønnsakene i terninger eller skiver. Legg en buljongterning i kokevannet. Når grønnsakene er møre, moses de – enten i en foodprocessor eller med en potetpresse. Tilsett melk eller fløte og smør til ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og urter etter eget ønske.

Bakt kålrot

Bakt kålrot

Skrell og del kålrot i grove biter, ha bitene i en ildfast form og ha på litt honning og rosmarin.
Ha det i ovnen og stek i 30 minutter på 200 °C til kålroten har fått en fin farge. Smak til med salt og pepper.

Kålrotstappe

Kålrotstappe

Kok biter av kålrot med gulrot og litt potet. Mos det grovt med litt smør, smak til med salt og pepper. Server med røkt eller saltet kjøtt eller fisk. Perfekt til pølser.