Gulrot
Gulroten byr på så mye sødme, smak og farge – at det er lett å forstå hvorfor den er en av våre aller mest populære grønnsaker. Og nettopp derfor er det viktig å variere bruken: Gulrot smaker fantastisk i råkost eller ferskpresset juice. Revet gulrot tilfører sødme og saftighet til brød og kaker. Og gulrotstaver kan enkelt glaseres, wokkes eller bli til pureer. Prøv deg fram, variasjon gir matglede!
Tips
Tilberedning
Glaserte gulrøtter
Skjær røttene på langs i fire og stek de gyldne og møre med smør i stekepannen. Strø litt sukker over og stek til sukkeret er smeltet. Krydre med salt og pepper. Smak til med frisk sitron.
Gulrotpuré
Gulrot kokes mørt i vann uten salt. Mos gulroten i en blender til en glatt puré og ha i smør og en skvett fløte. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Dryss gjerne litt ristet sesamfrø på toppen.
Gulrotsuppe
Fres gulrot, løk og litt frisk ingefær i olje og spe med kraft. Kok til gulroten er mør og kjør suppen glatt med stavmikser eller i blender. Smak til med salt, pepper og frisk lime eller sitron.
Gulrotstappe
Kok gulrot mørt i vann uten salt. Mos gulrøttene og ha i smør og en skvett fløte. Smak til med salt, pepper og litt sitron.
Lær mer