- Det bør være en menneskerett å ha et aktivitetstilbud | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer – Det bør være en menneskerett å ha et aktivitetstilbud

– Det bør være en menneskerett å ha et aktivitetstilbud

For to og et halvt år siden, startet Kragerø Håndball opp et eget lag for barn som av ulike grunner har behov for et tilrettelagt opplegg. Miniheltene spiller i REMA 1000 Hjerteligaen, et ligasystem som kom til ved et samarbeid mellom Norges Håndballforbund og REMA 1000.

– Jeg liker aller best å score mål, og stå i mål. 14 år gamle Lisa er en av spillerne i Kragerø Håndballs lag, Miniheltene. Laget består av spillere med ekstra behov for tilrettelegging. Gjennom året møtes lagene til seriespill, og sesongens høydepunkt er Landsturneringen, der lag fra hele landet møtes.

På vei hjem fra skolen tar Lisa følge med lillesøster og nabojenta. Det er tirsdag, og det betyr håndballtrening med Miniheltene. Som alle andre, må Lisa pakke treningsbagen, spise middag med familien – før det bærer av gårde til Kragerøhallen for ukas høydepunkt.

Et lag. Venner for livet.

Lisa er født med Downs syndrom, noe som gjør at hun blant annet bruker mer tid enn andre barn på å lære seg ting. Derfor har faste treninger, og nye og sterke vennskap blitt viktig for hele familien.

– Lisa gleder seg til hver trening, og hun gleder seg ekstra mye til kampene, forteller Lisas mor, Torill.

Det er også godt for foreldrene å komme inn i et miljø, der de kan møte andre foreldre som har noen av de samme utfordringene i hverdagen.

Les mer om Hjerteliagen her.

– Jeg kjente ingen av de andre foreldrene før vi ble et håndballag. Vi visste om hverandre, men nå har vi blitt venner. Det betyr veldig mye for oss. Torill, mor til Lisa

En ekte ildsjel

– Det å ha et sosialt og fysisk tilbud, det må være en menneskerett.

Fredrik Brubakken er ildsjel i Kragerø Håndball, og har selv en aktiv håndballkarriere å se tilbake på. Med landslagskamper for Norge, og årevis på parketten i topphåndballen, bruker han nå det meste av fritiden til å trene aldersbestemte lag i hjembyen. Og for 15 år siden var han med på å etablere Håndballheltene, et tilrettelagt tilbud for de som ofte ellers havner utenfor den organiserte idretten. For to og et halvt år siden var han med å starte Miniheltene for de yngste utøverne.

– Dette med tilrettelagt idrett, har blitt en stor del av min idrettsopplevelse. Og å få være en del av det opplegget her, har gitt mye mer enn det har tatt.

Støtten starter i brødhylla

Du har kanskje lagt merke til Idrett for alle-brødet i butikken? På brødhyllas beste plassering med bilde av håndballstjernen Sander Sagosen og utøvere fra REMA 1000 Hjerteligaen, finner du Idrett for alle-brødet.

For hvert av brødene fra Mesterbakeren som selges i en av REMA 1000 sine butikker, støtter man som kunde automatisk prosjektet med en krone. Og det blir det penger av. Til nå har brødet samlet inn over 6 millioner kroner øremerket REMA 1000 Hjerteligaen, og dette er en sak våre lokale kjøpmenn føler stolthet over å kunne bidra til.

– REMA sitt mål er å rekruttere flere inn til tilrettelagt idrett, og vi har et evighetsperspektiv på denne oppgaven. Idrett skal ikke bare være for toppen. Det skal være for alle, sier Sponsorsjef i REMA 1000, Vidar Riseth.