Dyrevelferd i REMA 1000 | Ansvarlig handel | REMA 1000
Hopp til innhold

Dyrevelferd

God dyrevelferd er viktig og noe vi har jobbet med i mange år. Vi tror at dyr som vokser opp under gode forhold, trives bedre og dermed gir oss kjøtt, melk og egg av en bedre kvalitet. Vi ønsker å være gjennomsiktige og gi deg som kunde mer innsikt i våre retningslinjer. Da kan du bli tryggere på at maten du handler hos oss kommer fra leverandører hvor dyrene har hatt det bra.

En friskere og mer aktiv kyllingrase med Solvinge

Sammen med Norsk Kylling har vi i flere år jobbet med å forbedre dyrevelferden i egen kyllingproduksjon. I 2018 kunne vi dele gladnyheten om at vi byttet til en friskere og mer aktiv kyllingrase ved å innføre Hubbard hos alle bøndene som leverer til merkevaren Solvinge. Den nye kyllingrasen lever lenger og vokser saktere, som bidrar til bedre levekår for kyllingen.

Les mer om kyllingrasebyttet Les mer om dyrevelferd for kylling

Dyrevernmerket svineprodukter

Sammen med Kolonihagen har vi lansert vår egen serie med økologiske svineprodukter, som alle bærer Dyrevernmerket. Når du velger Kolonihagen kan du være trygg på at disse ikke bare er kompromissløse på smak og kvalitet, men også at de er produsert i tråd med naturen på en bærekraftig og etisk måte – med dyrevelferd i fokus.

 

Les mer om Kolonihagen

REMA 1000 er første og eneste norske dagligvareaktør som har mottat den internasjonale dyrevelferdsprisen Good Chicken Award.

Les mer her

Ny og sunnere kyllingrase har ført til forbedret dyrevelferd hos vår leverandør Norsk Kylling. Det er vi stolte av!

Les mer her.

Stiller strenge krav til dyrevelferd

For å bli leverandør av REMA 1000 må du følge myndighetenes retningslinjer, samt våre egne, strengere krav til dyrevelferd. I tillegg har vi tatt en rekke standpunkt for å bedre dyrevelferden i Norge – som å være første dagligvareaktør til å slutte å selge burhøns og skifte til en friskere kyllingrase. Vi tror på å jobbe sammen med leverandørene for å stadig utfordre oss på smak, kvalitet og sikre at dyrene i produksjonen har hatt det godt.

Les mer om våre retningslinjer her

Les også om

Ansvarlig handel

Klima og miljø

Mindre matsvinn