Enklere å velge sunt | Samfunnsansvar | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Enklere å velge sunt

Enklere å velge sunt

Noe av det viktigste vi som dagligvarekjede kan gjøre, er å gjøre det enklere for våre kunder å spise sunt og variert i hverdagen.

Vi ønsker å være en bidragsyter i arbeidet med å gjøre det lettere for norske forbrukere å ta sunne og gode valg. Gjennom intensjonsavtalen som ble inngå mellom myndighetene og matbransjen i 2016 har vi forpliktet oss til å redusere sukker, salt og mettet fett . Vi skal også fremme sunnere alternativer og jobbe med innovasjon, reformulering og pakningsstørrelser når vi utvikler nye produkter.

Vi tror at et sunt og variert kosthold balansert med en aktiv livsstil er viktig for god helse. Men det er også lov å kose seg til å kose seg litt innimellom. Derfor skal vi ikke slutte å selge verken biff eller potetgull. Vårt ansvar er å legge til rette for sunnere alternativer som er enkle å tilberede – til laveste pris.

30 prosent mindre salt i egne matvarer

Vi ønsker å bidra til å gi kundene sunnere valgmuligheter og har derfor redusert saltet med 30 prosent i egne matvarer. Dette innebærer blant annet at vi har fjernet 44 tonn med salt fra våre brød fra Mesterbakeren, 2,5 tonn fra kyllingkjøttdeig fra Solvinge og en reduksjon på 43 prosent i Prima kokt skinke. 

Videre har vi signert og forpliktet oss til å være med i Saltpartnerskapet som er et initiativ igangsatt av Helsedirektoratet. Avtalen har som målsetning å stimulere til at produsentene reduserer innholdet av salt i matvarer og servert mat samt å øke bevisstheten om salt og helse i befolkningen. Videre er kompetanseheving, overvåking av saltinnholdet i matvarer og  bedre merking sentrale oppgaver.

Mer frukt og grønnsaker

I 2006 flyttet vi som første dagligvarekjede frukt og grønt først i alle våre butikker. Dette førte til at kundene la mer av disse varene i kurven når de handlet. De siste årene har vi forsterket vår satsning på frukt, bær og grønnsaker ved å tilby produkter som gjøre det enkelt å spise mer av de sunne og gode varene. Blant produktene våre kunder har ta godt i mot er grønnsaker som kan puttes rett på grillen, ferdigsalater til middagsløsninger og rotgrønnsaker i sesong.

Fisk og sjømat

Vi har de siste årene ha en offensiv satsing på fersk fisk og sjømat og vår markedsandel har gått fra ca. 8 prosent i 2010 til nesten 30 prosent i 2016. Det betyr at hvert tredje fiskemåltid i Norge er kjøpt hos oss.

Vi vil gjøre det enkelt å lykkes med tilberedning av fisk og sjømat og jobber derfor mye med produktutvikling og innovasjon. Enkelhet er årsaken til at laks har gått fra å være en sjelden søndagsmiddag til å bli en hverdagsfavoritt for folk flest. Nå får man den ferdig filetert og kan putte den rett i oven –  ferdig på 15 minutter. Det enkle er ofte det beste!

Grovt brød

Vi ønsker å tilby våre kunder sunne og grove brød og har derfor redusert tilsetningsstoffer, tilsatt gluten, sukker og salt i alle våre brød og bakervarer fra Mesterbakeren. Vi tilsetter også surdeig i flere varianter for holdbarhet og aroma, men også fordi surdeig hjelper til å frigjøre næringsstoffene i melet.

Ernæringsfysiologene hos Bramat.no har sett på næringsinnholdet i en rekke grovbrød fra ulike produsenter. Testene viser at hele tre brød fra Mesterbakeren får terningkast seks. Alle variantene har høy grovhetsprosent og bra med fiber.